Niğde'de İlk Kornea Nakli Başarıyla Gerçekleştirildi

Niğde'de İlk Kornea Nakli Başarıyla Gerçekleştirildi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 51 yaşındaki Mustafa Aybar'a, görme kaybı şikayeti ile başvurmasının ardından kornea nakli ameliyatı başarıyla yapıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görme kaybı yaşayan bir hastaya ilk kez kornea nakli gerçekleştirildi. Gözünde leke ve görme kaybı şikayetleriyle hastaneye başvuran 51 yaşındaki Mustafa Aybar, uygun donörden temin edilen kornea ile yapılan nakil sayesinde sağlığına kavuştu. Operasyonu gerçekleştiren Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Özer, Aybar’ın Niğde’de kornea nakli yapılan ilk hasta olduğunu belirtti.

Kornea nakli, geçtiğimiz ay hastane bünyesinde kurulan Kornea Nakli Merkezi üzerinden yapıldı. Mustafa Aybar’ı hastanede ziyaret eden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, başarılı operasyonun Niğde için bir ilk olduğunu vurguladı ve sağlık alanındaki gelişmelere katkı sağlayan üniversite personeline teşekkür etti. Uslu, "Bu ameliyatla hastamız sağlığına kavuştu. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak ilimize sağlık alanında katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Bahadır İnan da bu organ naklinin şehirde bir ilk olduğunu belirterek, "Ağustos ayında gerekli izinlerimizi aldık ve ilk naklimizi gerçekleştirdik. Göz hastalıkları konusunda yapamayacağımız bir ameliyat yok. Bu başarıdan dolayı gururluyuz" diye konuştu.

Operasyonu gerçekleştiren Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Özer ise, hastanın yaklaşık bir ay önce bulanık görme ve gözde leke şikayetleriyle başvurduğunu belirterek, "Kornea nakli kararı aldık ve Kayseri Şehir Hastanesi aracılığı ile Afyon’dan kornea temin ettik. Bu operasyonu ilimizde ilk kez üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirmiş olduk" ifadelerini kullandı.

Nakil sonrası sağlığına kavuşan Mustafa Aybar, yaşadığı şehirde bu ameliyatın yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, başka bir şehre sevk edilmeden tedavi olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Niğde’de Bir İlk Gerçekleştirildi

Niğde’de Bir İlk Gerçekleştirildi

Niğde’de Bir İlk Gerçekleştirildi

Niğde’de Bir İlk Gerçekleştirildi

Niğde’de Bir İlk Gerçekleştirildi

Niğde’de Bir İlk Gerçekleştirildi

İlgili Haberler

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber