Niğde İki Alanda Türkiye’de İlk 10’a, Dünyada İlk 500’e Girdi

Niğde İki Alanda Türkiye’de İlk 10’a, Dünyada İlk 500’e Girdi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 2024 Round University Ranking (RUR) alan sıralamalarında önemli bir başarı elde etti.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, dünya üniversitelerini sıralayan en prestijli kuruluşlardan biri olan Round University Ranking (RUR) 2024 alan sıralamalarında önemli bir başarıya imza attı. Üniversite, Sağlık Bilimleri alanında Türkiye’de 7’nci, Sosyal Bilimler alanında ise 10’uncu sırada yer aldı. Bu başarı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin akademik gelişimi açısından önemli bir adım olarak kaydedildi.

RUR sıralama sistemine göre, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sağlık Bilimleri alanında dünyada 384’üncü, Sosyal Bilimler alanında ise 423’üncü oldu. Üniversite ayrıca, Teknik Bilimler, Yaşam Bilimleri ve Doğa Bilimleri gibi diğer alanlarda da dünya çapında üst sıralarda yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, üniversitenin ulusal ve uluslararası başarılarının, yürüttükleri stratejilerin bir sonucu olduğunu vurguladı. Üniversitenin hem THE hem de RUR sıralamalarında ilk kez yer almasının gurur verici olduğunu belirten Rektör Uslu, bu başarının Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin akademik geleceği için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Nöhü İki Alanda Türkiye’de İlk 10’a, Dünyada İlk 500’e Girdi

Nöhü İki Alanda Türkiye’de İlk 10’a, Dünyada İlk 500’e Girdi

Nöhü İki Alanda Türkiye’de İlk 10’a, Dünyada İlk 500’e Girdi

İlgili Haberler

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber