Niğde'de 100. Yıl Bulvarı Trafiğe Açıldı

Niğde'de 100. Yıl Bulvarı Trafiğe Açıldı

Niğde Belediyesi tarafından yapımına başlanan 100. Yıl Bulvarı, 3 bin 200 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde bir yol olarak trafiğe açıldı.

Niğde Belediyesi, Atatürk Bulvarı ve Alparslan Türkeş Bulvarı'na paralel olarak yapımına başladığı 100. Yıl Bulvarı'nı trafiğe açtı. Şehir içi trafiği rahatlatmak amacıyla inşa edilen 3 bin 200 metre uzunluğundaki bulvar, Derbent Kavşağı'ndaki Alpat Sokağı, Devlet Bahçeli Bulvarı'na bağlayacak ve şehir içindeki trafik akışını önemli ölçüde kolaylaştıracak. Genişliği 30 metre olan bu modern yol, bisiklet ve yürüyüş yolları ile donatılırken 4 adet kavşakla da trafiğin düzenlenmesi sağlandı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, açılışını gerçekleştirdiği 100. Yıl Bulvarı'nda yaptığı açıklamada, yolun şehrin ilk tramvay hattına sahip olacak güzergah olarak tarihe geçeceğini belirtti. Özdemir, Derbent Kavşağı'ndan Devlet Bahçeli Bulvarı'na kadar uzanan bulvarın tüm altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığını ve bu yolun uzun yıllar sorunsuz bir şekilde hizmet vereceğini söyledi. Yol yapımında, doğalgaz, içme suyu, kanalizasyon ve Telekom hatları gibi altyapı çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü belirten Başkan Özdemir, yolun ayrıca bisiklet yolları, kaldırım düzenlemeleri ve ağaçlandırma gibi çevresel düzenlemelerle modern bir görünüm kazandığını ifade etti.

Başkan Özdemir, 100. Yıl Bulvarı’nın altyapısında ileriki yıllarda hizmet verecek olan tramvay hattı için gerekli hazırlıkların tamamlandığını ve bu hattın Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Yerleşkesi ile Derbent Mevkii arasında çalışacağını belirtti. Yolun üzerinde yer alan bisiklet ve yürüyüş yolları, yeşil kuşak ağaçlandırma ve 8 metrelik tramvay hattı, şehrin estetiğine önemli katkılar sunacak.

Başkan Özdemir ayrıca, Niğde Belediyesi'nin trafik ve otopark sorunlarına çözüm getirmek için çalışmalara devam ettiğini, yeni otoparklar ve güzergahlar açarak şehirdeki trafik yükünü en aza indirmeyi hedeflediklerini vurguladı. "100. Yıl Bulvarı, şehrimize değer katan projelerden biri oldu. Altyapısı, üstyapısı ve çevre düzenlemesiyle sorunsuz bir şekilde trafiğe açtığımız bulvar, Niğde’mize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Niğde’nin ’prestij Yolu’ Açıldı

Niğde’nin ’prestij Yolu’ Açıldı

Niğde’nin ’prestij Yolu’ Açıldı

Niğde’nin ’prestij Yolu’ Açıldı

Niğde’nin ’prestij Yolu’ Açıldı

Niğde’nin ’prestij Yolu’ Açıldı

Niğde’nin ’prestij Yolu’ Açıldı

İlgili Haberler

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber