Mersin'de Hemşirelik Haftası Kutlamaları

Mersin'de Hemşirelik Haftası Kutlamaları

Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu: "Sağlık İçin Gerekli Bir Yaşam Gücüyüz"

Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu: "Sağlık İçin Gerekli Bir Yaşam Gücüyüz"

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Hemşirelik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, hemşirelerin sağlık için vazgeçilmez bir yaşam gücü olduğunu vurguladı. Etkinlikler, Uluslararası Hemşireler Konseyi'nin 2024 yılı teması olan "Hemşirelerimiz Geleceğimiz: Bakımın Ekonomik Gücü" ile kutlandı.

Hemşirelik Haftası Kutlamaları
MEÜ Hemşirelik Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliklere, MEÜ Üniversite Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Mersin Şehir Uygulama Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tarsus Devlet Hastanesi, Toros Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi ve Türk Hemşireler Derneği (THD) Mersin Şubesi iş birliğiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu'nun Açıklamaları
Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Geçtiğimiz yıl bu günlerde büyük bir acı yaşadık. Deprem sonrasında hemşireler olarak sahadaydık ve depremzedelerin yanında olduk. Umarım bundan sonraki etkinliklerimizde hep güzel şeyleri kutlamak için bir arada oluruz" dedi.

Hemşirelik Mesleğinin Önemi ve Zorlukları
Hemşireliğin sağlık sistemindeki önemine dikkat çeken Çelebioğlu, hemşirelerin küresel sağlık sorunlarının üstesinden gelmek için çoğu zaman kişisel riskler aldığını ve her yerde ön planda olduğunu belirtti. "Biz sağlık için çok gerekli bir yaşam gücü olduğumuzu biliyoruz. Ancak dünya çapındaki sağlık sistemleri, hemşireliğe yeterince değer verme, koruma, saygı gösterme ve yatırım yapma konusunda yetersiz kalıyor. Dünya, hemşirelere görünmez ve tükenmez bir kaynak muamelesi yapıyor. Biz görünmez değiliz. Tükenmez bir kaynak hiç değiliz. Eğer güçlendirilmezsek bireysel ve mesleki tükenmişlik artacak" şeklinde konuştu.

"Sağlık hizmetlerinin bel kemiği hemşirelerdir"

THD Mersin Şubesi Başkanı Arzu Özel de hemşirelerin adil, insan merkezli ve nitelikli bakıma erişmenin ve sürdürmenin garantisi olduğunu belirtti. Hemşirelerin topluma karşı büyük bir sorumluluğu olduğunu ifade eden Özel, "Sağlık hizmetlerinin bel kemiği hemşirelerdir. Ülkemizin ve tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı felaketlerde en önde mücadele ettik. Hemşireliğin değeri nitelikli bakıma erişimden çok daha fazlasıdır. Hemşireliğe yapılan yatırım, geleceğe, güçlü ve sürdürülebilir sağlık sistemlerine yapılan yatırımdır" dedi.

MEÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı'ndan Arş. Gör. Onur Çelebioğlu ile Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nde görevli sanatçı Mahmut Uğur Nas tarafından müzik dinletisi sunduğu programda, Hemşireler Haftası için hazırlanan video gösterimi yapıldı.

Programda ayrıca "Hemşirelerimiz Geleceğimiz: Hemşireliğin Sağlık Ekonomisine Etkisi" ve "Hemşirelikte Yapay Zeka, Teknoloji ve İnovasyon" başlıklı iki panel gerçekleştirildi.

Hemşirelik Haftası Kutlamaları

Hemşirelik Haftası Kutlamaları

Hemşirelik Haftası Kutlamaları

Hemşirelik Haftası Kutlamaları

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber