Silifke Pazarında İran ve Antalya Karpuzu Büyük İlgi Görüyor

Silifke Pazarında İran ve Antalya Karpuzu Büyük İlgi Görüyor

Fiyatlarının yüksek olması nedeniyle karpuzlar, tanesi 200 ila 400 lirayı bulurken, vatandaşlar genellikle dilimle almayı tercih ediyor.

Silifke'nin pazar tezgahlarında yerini alan İran ve Antalya karpuzlarına, özellikle Rus vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Fiyatlarının yüksek olması nedeniyle karpuzlar, tanesi 200 ila 400 lirayı bulurken, vatandaşlar genellikle dilimle almayı tercih ediyor.

Karpuz Fiyatları Cep Yakıyor
İran'dan ithal edilen ve Antalya'dan getirilen karpuzlar, pazar tezgahlarında yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Kilosu 30 liradan satılan ve tanesi 200 ila 400 lira arasında değişen karpuzlar, tüketicilerin talebi üzerine dilimle satılmaya başlandı. Silifke'nin kapalı pazarında karpuz satışı yapan İbrahim Karayel, karpuzları alınabilir ölçülerde keserek satışa sundu.

Dilimle Satış Çözümü
Yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar sık sık "Dilimle satılıyor mu, yarısını alabilir miyiz?" diye sormaya başladı. Bu talebi karşılamak için Karayel, karpuzları ikiye veya çeyrek dilimler halinde keserek streç filmle sarıp satışa sundu. Karayel, "Pazar eskisi gibi dolmuyor. Başta karpuz olmak üzere yaz meyveleri sezona pahalı giriş yaptı. Bu yüzden karpuzu dilimle satmaya başladık. Rus vatandaşlar karpuza büyük bir ilgi gösteriyor" dedi.

Rus Vatandaşların İlgisi
Silifke pazarında satılan karpuzlara en büyük ilgiyi Rus vatandaşlar gösteriyor. Karpuzun yüksek fiyatları, dilimle satış yöntemini daha da yaygın hale getirirken, pazarcılar da bu yöntemle satışlarını arttırmayı hedefliyor.

Silifke’de Satılan İran Ve Antalya Karpuzuna Rus Vatandaşlar Büyük İlgi Gösteriyor

Silifke’de Satılan İran Ve Antalya Karpuzuna Rus Vatandaşlar Büyük İlgi Gösteriyor

Silifke’de Satılan İran Ve Antalya Karpuzuna Rus Vatandaşlar Büyük İlgi Gösteriyor

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber