Mersin'de Özel Bireylere Unutulmaz Anlar

Mersin'de Özel Bireylere Unutulmaz Anlar

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle özel gereksinimli bireylere unutulmaz anlar yaşattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi koordinesinde devam eden Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, Etkinlik ve Sanat Merkezi'nde özel gereksinimli bireyler için düzenlenen atölye çalışmaları büyük ilgi gördü. Deniz kenarında kurulan masalarda seramik boyamadan çiçek dikimine, ebru sanatından takı yapımına kadar birçok farklı el işi ürünü yapan özel bireyler, müzik eşliğinde dans edip eğlenerek keyifli zaman geçirdiler.

Sanat ve Eğlence Bir Arada
Büyükşehir Belediyesi'nin el sanatları öğretmenleri eşliğinde düzenlenen etkinlikte, saat 10.00-16.00 arasında dört grupta atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Özel bireyler, seramik boyama, ebru sanatı, çiçek dikimi, tahta boncuk dizme, anahtarlık ve nazarlık yapımı gibi el işi ürünler hazırladılar. Müzik eşliğinde dans edip eğlenen özel bireyler, hem sosyalleşme hem de el becerilerini geliştirme fırsatı buldular.

Abdullah Gerboğa'nın Açıklamaları
Sağlık İşleri Dairesi Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, etkinliklerin özel bireylerin sosyalleşmesine büyük katkı sağladığını belirtti. Gerboğa, "Özel bireylerimizle birlikte sanatsal çalışmalar yapılıyor. Ebru sanatını icra ettiler, keçelerle süsler yaptılar, takı, bileklik, anahtarlık yaptılar. Seramiklere çiçek ektiler. Güzel bir etkinlik oldu. Etkinliğe vatandaşlarımız da katılıyor ve engellilik ile ilgili duyarlılıkları artıyor" dedi.

Gerboğa, bu tür atölye çalışmalarının özel çocukların hem sosyalleşmelerini hem de el becerilerini arttırdığını vurgulayarak, "Her şeyden önce, toplum tarafından kabul edildiklerinin farkına varıyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bizim de hedefimiz; özel bireylerimizin sosyalleşmelerine yardımcı olmak, toplumda bağımsız birer birey olarak yer almalarını sağlamak. Bunu çeşitli atölye çalışmalarımız, merkezlerimizdeki eğitimlerimizle ve kurslarımızla gayet güzel bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Katılan özel bireylerimiz ve ailelerimiz bu tür etkinliklerden gayet memnunlar" diye konuştu.

Etkinlikten oldukça memnun kalan özel bireylerden Ümit Karakuş, "Etkinlikte boncuk dizdim ve ebru çalışması yaptım. Çok keyifli geçti, çok beğendim. Bütün hocalarıma, müdürlerime bu imkanı sağladıkları için çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Açık havada etkinlik yapmaktan keyif alan Emine Feyza Bakırlı ise, "Çok güzeldi. Biraz dans ettik. Anahtarlık yaptık. Sonra kaktüs gibi bitkiler diktik. Ebru da yapıyoruz. Hemen kafamı çevirdiğimde deniz var. Gayet güzeldi" şeklinde konuştu.

Sanatta Engel Tanımıyorlar

Sanatta Engel Tanımıyorlar

Sanatta Engel Tanımıyorlar

Sanatta Engel Tanımıyorlar

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber