Silifke'de Hükümlülerin Orman Faaliyetlerinde Çalışma Protokolü İmzalandı

Silifke'de Hükümlülerin Orman Faaliyetlerinde Çalışma Protokolü İmzalandı

Silifke'de, hükümlülerin rehabilitasyonu amacıyla orman faaliyetlerinde çalıştırılmasını içeren iş birliği protokolü imzalandı.

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, hükümlülerin rehabilitasyonu amacıyla orman faaliyetlerinde çalıştırılması için Silifke Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ile Silifke Orman İşletme Müdürlüğü arasında alt protokol imzalandı.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, protokol imza törenine İlçe Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Silifke Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Cengiz Yurt ve Orman İşletme Müdürü Harun Boz katıldı.

Protokolün Amacı ve İçeriği
Protokol imza töreninde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında 2021 yılında imzalanan protokolün, ağaçlandırma, ormanların bakımı, fidan üretimi ve orman yangınları ile mücadele gibi alanlarda insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, bu protokolün hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla ceza infaz kurumu görevlilerinin denetiminde çalıştırılabilmelerini içerdiğini vurguladı.

Eskiler, "Silifke Orman İşletme Müdürlüğü ile hükümlülerin belirlenmesi ve eğitimleri, yapılacak işin niteliği, çalışılacak iş bölgesi, çalışma koşulları, sahada yapılacak çalışmalar gibi hususlara ilişkin görüşmeler tamamlanmış ve açık ceza infaz kurumumuzda bulunan 11 hükümlünün Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevlendirilmesine karar verilmiştir" dedi.

Hedef ve Beklentiler
Protokolün imzalanmasıyla birlikte hükümlüler, orman faaliyetlerinde görev alarak hem rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlayacak hem de topluma faydalı işler yapma fırsatı bulacaklar. Bu tür iş birliği protokolleri, hükümlülerin topluma kazandırılmasını ve orman kaynaklarının korunmasını hedefliyor.

Teşekkür ve İyi Dilekler
Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, protokolün hazırlanmasında emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, "Taraflara ve protokol kapsamında değerlendirilecek olan tüm hükümlülere hayırlı, uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Protokolle 11 Hükümlü Silifke Orman İşletme Müdürlüğünde Görevlendirildi

Protokolle 11 Hükümlü Silifke Orman İşletme Müdürlüğünde Görevlendirildi

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber