Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ne 'Üstün Başarı Belgesi' Verildi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ne 'Üstün Başarı Belgesi' Verildi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ne "Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi" Verildi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ), Cumhurbaşkanlığı’nın 2019/18 sayılı genelgesi kapsamında aldığı enerji verimliliği tedbirleri doğrultusunda önemli bir başarıya imza attı. Üniversite, 2019-2023 döneminde yüzde 16 ve üzeri enerji tasarrufu sağlayarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından verilen "Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi" ile ödüllendirildi.

NÖHÜ, enerji verimliliğini artırmak amacıyla son iki yılda birçok alanda altyapı çalışmalarını yenileyerek, ısı kayıplarını azaltan boru ve kanal sistemlerini geliştirdi, kazanları yoğuşmalı kazanlarla değiştirdi. Ayrıca, kampüs içerisindeki sokak armatürleri led armatürlerle değiştirilirken, lambalara sensörler takılarak gereksiz enerji kullanımı önlendi. Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı binasında ise koridor aydınlatmalarına darbe anahtarı ve zamanlayıcı otomasyon sistemi entegre edilerek enerji tasarrufu en üst düzeye çıkarıldı.

Bu ve benzeri enerji verimliliği çalışmaları sayesinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın verdiği bu prestijli belgeye layık görüldü.

"Üstün Başarı Belgesi, Birincilik Başarımızı Taçlandırdı"

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu; üniversitenin yaklaşık üç yıldır ulusal enerji politikaları doğrultusunda fiziksel ortamlarında uyguladığı "Enerji Verimliliği" projelerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde düzenlenen Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması'nda (ÜNVER-2) birinci olduğunu hatırlatarak; "Yine bakanlığımız tarafından verilen bu Üstün Başarı Belgesi, birincilik başarımızı taçlandırdı" dedi. Üniversitenin sürdürülebilir ve doğa dostu yeşil kampüs çalışmalarının kararlılıkla süreceğinin altını çizen Rektör Uslu; "2024-2028 Stratejik Planı'mız çerçevesinde enerji tasarrufu ve verimliliği alanında belirlediğimiz hedeflerde şimdiden çok öndeyiz ve bu hususta hedeflerimize ulaşarak hem ulusal hem de uluslararası ölçekte daha da fazla ses getiren başarılara imza atacağımızdan eminim. Bu başarıda emeği geçen tüm personelimizi tebrik ediyor, her bir mesai arkadaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber