Karaman'da Atıl Kalan İş Hanında Yıkım Çalışmaları Başladı

Karaman'da Atıl Kalan İş Hanında Yıkım Çalışmaları Başladı

Karaman'ın simge yapılarından olmaya aday yarı atıl vaziyetteki iş hanında yıkım süreci başladı.

Karaman'da uzun süredir atıl durumda olan Mezhepler İş Hanı'nın yıkım çalışmaları başladı.

Kirişçi Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde, Koyunlu Park'ın yanında bulunan bina, Karaman Belediyesi tarafından yürütülen süreçle resmen yıkıma alındı.

karmanyikim2.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucunda "Riskli Yapı" olarak belirlenen ve 2024 yılı itibarıyla yıkım kararı kesinleşen Mezhepler İş Hanı, kullanılmadığı sürede hem çevre güvenliği hem de estetik açıdan olumsuz bir görüntü oluşturuyordu. Kararın ardından bina içerisindeki iş yeri sahiplerine resmi bildirimde bulunularak dükkanlarını boşaltmaları istendi. Yıkım öncesi esnaflar dükkanlarını boşaltarak farklı yerlere taşındılar.

karamanyikim1.jpg

Mezhepler İş Hanı'nın yıkılmasının ardından boşalacak alanın nasıl değerlendirileceği merak konusu oldu. Bölgedeki esnafları ve Karaman şehir merkezinin estetiğini etkileyecek olan bu sürecin sonunda, yıkılan alanın Türk Dili Parkı'na dahil edilmesi ya da otopark olarak kullanılması planlanıyor. Karaman Belediyesi yetkilileri, yıkımın ardından bölgenin daha düzenli ve kullanışlı bir hale getirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber