MTOSB Başkanı Sabri Tekli: "TEKNOFEST Türkiye'nin Geleceğidir"

MTOSB Başkanı Sabri Tekli: "TEKNOFEST Türkiye'nin Geleceğidir"

Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'in açılışına katılan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, festivalin Türkiye'nin geleceği için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Adana, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, 128 kurumun katılımıyla kapılarını açtı. Festivale geniş katılım olurken, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli de açılışta yer aldı. Tekli, festivalin gençlerin geleceğe dair projelerini gerçekleştirmeleri adına büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti.

TEKNOFEST'in sadece bir teknoloji festivali değil, aynı zamanda Türk gençliğinin geleceğini şekillendiren bir gençlik hareketi olduğunu söyleyen Tekli, "Bu festival, Türkiye'nin gelecek kuşaklarının fikirlerini hayata geçirmeleri için inanılmaz bir platform sunuyor. Daha ilk günden binlerce öğrenci buraya gelerek ufuklarını genişletti. İlerleyen yıllarda bu gençler sadece ziyaretçi değil, katılımcı olarak da yer alacaklar," dedi.

"Mersin ve Adana Birlikte Hareket Etmeli"
TEKNOFEST'in Adana ve Mersin ekonomisine olumlu etkiler sağladığını belirten Sabri Tekli, festivalin bölgeye canlılık getirdiğini söyledi. "Adana'daki otellerin dolup taşmasıyla Mersin'deki otellere de büyük talep oluştu. Bu tür organizasyonlar, Çukurova havzasında Mersin ve Adana'nın birlikte hareket etmesi gerektiğini gösteriyor. TEKNOFEST'in bir sonraki durağının Mersin olması en büyük arzumuzdur. Bu doğrultuda her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız," diye konuştu.

Mtosb Başkanı Tekli: "teknofest Türkiye’nin Geleceğidir"

Mtosb Başkanı Tekli: "teknofest Türkiye’nin Geleceğidir"

Mtosb Başkanı Tekli: "teknofest Türkiye’nin Geleceğidir"

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber