Meram’da Down Sendromlu Bireyler İçin Spor Okulları Açılıyor

Meram’da Down Sendromlu Bireyler İçin Spor Okulları Açılıyor

Konya'nın Meram İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, DOSD Meram Spor Kulübü bünyesinde başlatılan "Down Sendromlu Bireyler Spor Okulları"nın müjdesini verdi.

Konya'da Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Down Sendromlu Bireyler Spor Okulları" projesi ile ilgili detayları paylaştı. DOSD Meram Spor Kulübü'nün başlattığı bu projede, 6-16 yaş arası ve 16 yaş üzeri bireylere iki ayrı grup halinde spor eğitimi verilecek. Proje, down sendromlu bireylerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak.

Başkan Mustafa Kavuş, sporun down sendromlu bireyler için fiziksel ve sosyal açıdan büyük faydalar sağladığını vurguladı. Bu bireylerin sporla kas gelişimlerini güçlendirip obeziteyi önleyebileceğini, kalp sağlığını koruyarak sosyalleşme becerilerini artırabileceğini ifade eden Kavuş, "Down sendromlu bireylerin yaşam kalitesini sporla artırmayı hedefliyoruz. Tüm ailelerimizi bu okullarımıza katılmaya davet ediyorum" dedi.

Ön kayıtlar Meram’daki DOSD Meram Spor Kulübü’nde alınırken, detaylı bilgi için 0 332 3253232 numaralı telefon aranabilir.

Dosd Meram Spor Okulları Başlıyor

Dosd Meram Spor Okulları Başlıyor

Dosd Meram Spor Okulları Başlıyor

İlgili Haberler

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber