Konya'da "Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı"

Konya'da "Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı"

Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, KTO Karatay Üniversitesi ve Konya Teknokent'in iş birliğiyle düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı" programı, KTO Karatay Üniversitesi'nde düzenlendi

Konya'da teknolojiyi ve yeniliği odağına alan projelerin geliştirilmesi ve iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen "Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı" etkinliği, KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kampüsünde gerçekleştirildi. Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, KTO Karatay Üniversitesi ve Konya Teknokent'in ortaklaşa düzenlediği bu etkinlik, TÜBİTAK TEYDEB 1503-Proje Pazarları Destekleme Programı tarafından da desteklendi.

Etkinliğin açılış programına KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Lütfi Can Başaran, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Zaid Çatlı ve Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Acarer gibi birçok önemli isim katıldı.

Programda konuşan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Lütfi Can Başaran, Türkiye'nin gelecekte inovasyon odaklı projelerle uluslararası arenada rekabet gücünü artırabileceğini belirterek, "KTO ve iştirakleri olarak inovasyonu ve yenilikçi fikirleri her zaman destekliyoruz" dedi. KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç da projelerin yalnızca teorik bilgiyle sınırlı kalmayıp, pratiğe döküldüğünü ve toplumun her kesimine fayda sağladığını vurguladı.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Zaid Çatlı ise teknoloji odaklı projelerin sanayi üretimine katkı sağlayacağını belirterek, "Buradan çıkacak iş birliklerinin şehrimizin ve ülkemizin teknoloji odaklı sanayi üretimine büyük katkılar sunacağına inanıyorum" diye konuştu.

Etkinlik, Yapay Zeka ve İnovasyon Sergisi, Girişimcilik Paneli ve çeşitli atölye çalışmaları ile devam etti. İkinci gün ise yatırımcılarla buluşma programları ve bilim-teknoloji odaklı panellerle son buldu.

“teknoloji Köprüsü: İnovasyon Ve İş Birliği Proje Pazarı”, Kto Karatay Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

“teknoloji Köprüsü: İnovasyon Ve İş Birliği Proje Pazarı”, Kto Karatay Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

İlgili Haberler

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber