Konya'da "Güvenli Okul Yolları Projesi"

Konya'da "Güvenli Okul Yolları Projesi"

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiği "Güvenli Okul Yolları Projesi" kapsamında öğrenciler, bisikletle güvenli bir şekilde okullarına ulaşabiliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’de bu alandaki ilk çalışma olan "Bisiklet Master Planı" kapsamında "Güvenli Okul Yolları Projesi", öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde bisikletle gitmelerini sağlıyor. Konya’nın 635 kilometrelik bisiklet yolu ağıyla Türkiye’nin en uzun bisiklet yollarına sahip şehri olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu projeyle öğrencilerin trafikteki güvenliğini artırmayı ve bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Başkan Altay, projeye Mehmet Beğen Ortaokulu ve Zafer Ortaokulu'nun eklenmesiyle birlikte projeye dahil olan okul sayısının 19'a yükseldiğini belirtti. Öğrenciler, bisiklet kaskları ve reflektörlü yelekleriyle motorize zabıtalar eşliğinde güvenli güzergahlarda okullarına gidiyor. Bu sayede öğrenciler, trafik tehlikelerinden korunarak güvenli ve sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisikletle okullarına ulaşabiliyor.

Altay, projenin Konya'nın "bisiklet dostu şehir" kimliğini güçlendirdiğini vurgularken, ilerleyen dönemlerde projeyi daha fazla okulda yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Proje, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülüyor ve öğrencilere teorik eğitimin ardından uygulamalı bisiklet sürüş eğitimleri de veriliyor.

Bisikletle okula gitmenin keyifli bir deneyim olduğunu belirten öğrenciler, projeye katkılarından dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür etti.

Başkan Altay: “konya’da Çocuklar Çevre Dostu Ve Güvenli Ulaşım Modeliyle Okullarına Gidiyor”

Başkan Altay: “konya’da Çocuklar Çevre Dostu Ve Güvenli Ulaşım Modeliyle Okullarına Gidiyor”

Başkan Altay: “konya’da Çocuklar Çevre Dostu Ve Güvenli Ulaşım Modeliyle Okullarına Gidiyor”

İlgili Haberler

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber