KMÜ Rektörü Prof.Dr. Namık Ak'tan Bayram Mesajları
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Ramazan Bayramı ve Türk Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Kovid-19 salgınının ülkemizi ve dünyayı etkisi altına aldığı bu son bir buçuk yılda pek çok milli ve dini bayramımızı buruk bir şekilde karşılamak durumunda kalsak da tüm bu olumsuz havaya rağmen Ramazan ayının bizlere katmış olduğu huzur ve mutluluk, beden ve ruhlarımıza getirdiği yenilik ile hep birlikte Ramazan Bayramı’na ulaşmış bulunuyoruz.
Sevdiklerimizle aynı sofraları paylaşamadığımız, kendi evlerimizde ve aile içinde yaşadığımız Ramazan günlerini geride bırakırken dost ve akrabalarımızın bize kattığı güzelliklerin ve hep bir arada olmanın hanelerimize getirdiği bereketin daha fazla idrakine vardık.
Ramazan ayı boyunca yaşadığımız sabır, merhamet ve hoşgörü ikliminin tüm yaşantımıza tesir etmesi temennisiyle 'On Bir Ayın Sultanı'nı uğurlarken bayram sabahıyla birlikte yeniden filizlenerek, yakınlarımızla selamlaşıp bayramlaşarak, maddi ve manevi ihtiyaç sahiplerini gözeterek ve sahip olduğumuz nimetlere şükrederek Ramazan’ın kazanımlarını daha da pekiştirmeliyiz.
Bu vesileyle, Ramazan Bayramı’nın ülkemize ve tüm İslam coğrafyasına huzur, barış, bereket ve güzellikler getirmesini diliyor; başta üniversitemiz mensuplarının, Karamanlı hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.”
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, 13 Mayıs Türk Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Binlerce yıllık kadim geçmişi olan Türkçemiz, yeryüzünde geniş bir coğrafyada çağlar boyunca değişik lehçe, şive ve ağızlarla konuşulmaya devam etmiş ve zengin kelime dağarcığı, üstün ifade kabiliyetiyle günümüze kadar ulaşmıştır.
Milyonlarca insanın anadili olan Türkçemiz, onu konuşanların zihninde köklü bir çınar, yüreğinde çiçekli bir bahar olmuştur. Asırlar boyu süren yolculuğunda dillerden dillere dolaşan, gönüllerden gönüllere akseden Türkçemiz, yorulmak ve tükenmek şöyle dursun her dem dinçliğini, berraklığını, tazeliğini, tesirini, güç ve kuvvetini korumasını bilmiş; ona sahip çıkan, onu konuşan, onu yazan, onunla gülüp onunla ağlayan, onunla şiirler şarkılar söyleyen, ona tutkun Türkçe sevdalılarıyla birlikte ölümsüzlük şerbeti içmiştir.
2021 yılının UNESCO tarafından Yunus Emre Yılı olarak kutlanmasının kararlaştırılmasının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile de bu yılın Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak ilan edilmesi, Türkçemizi ve onu en güzel şekilde ifade eden Karamanlı büyük mutasavvıf ve şair Yunus Emre'yi dünya gündemine taşımıştır. Türkçeyi en iyi kullananların başında gelen 'Bizim Yunus', şiirleriyle dilimizin tüm derinliğini ve zenginliğini ortaya koymuş; aradan geçen 700 yıla rağmen gönüllerimizi Türkçemizin bereketli pınarından sulamaya devam etmiştir.
13 Mayıs Türk Dil Bayramı vesilesiyle, hem üniversitemizin ismini aldığı Karamanoğlu Mehmet Bey'in ünlü dil fermanı ve Türkçemizin resmi dil olarak kabulünün 744’üncü yıldönümü hem de '2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı' nedeniyle, dilimize canla başla hizmet ederek onu yücelten ve dünya dilleri arasındaki yerini daha da yükselten başta Karamanoğlu Mehmet Bey ve Yunus Emre olmak üzere tüm Türkçe sevdalılarını rahmet, minnet, hürmet ve şükranla yad ediyor; Türkçe konuşan, Türkçe söyleyen ve Türkçeye gönül veren herkesin Dil Bayramını kutluyorum.”
HABERE YORUM KAT