Karamanlı Milli Şair İçin Anma Töreni

Karamanlı Milli Şair İçin Anma Töreni

Milli Şairimiz Bekir Sıtkı Erdoğan, Vefatının 10. Yılında Anılıyor

Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden, milli şairimiz Bekir Sıtkı Erdoğan, vefatının 10. yılında Karaman’da düzenlenecek özel bir programla anılacak. Karaman Valiliği, Karaman İl Kültür Müdürlüğü, Saray SE-KA-SAR Vakfı, KARTAP (Karaman Tarih ve Turizm Derneği), İlesam Karaman Temsilciliği ve Karaman Kültür Sanat Topluluğu'nun iş birliği ile organize edilen anma töreni, 24 Ağustos 2024 Cumartesi günü Piri Reis Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Saat 20:00'de başlayacak olan programda, Bekir Sıtkı Erdoğan’ın Türk edebiyatına kazandırdığı eserler ve milli değerlerimize olan bağlılığı vurgulanacak. Erdoğan’ın daha önce yayımlanmamış iki eseri, "Sabır Sarmaşıkları" ve "Gönüller Kavşağı" adlı kitaplarının ilk basımları da bu anlamlı gecede tanıtılacak. Bu eserler, şairin yaşamı boyunca kaleme aldığı şiirler ve düşüncelerinden derlenmiş olup, onun edebi çizgisini ve Türk milletine olan derin sevgisini gözler önüne serecek.

bekir-sitki-erdogan-karaman.jpg

Anma Programı Detayları:

Anma Konuşmaları: Şairimizin edebi kişiliği ve Türk edebiyatına katkıları üzerine yapılacak konuşmalarla başlayacak olan program, Bekir Sıtkı Erdoğan’ın unutulmaz izlerini bir kez daha hatırlatacak.

Kitap Tanıtımları ve Şiir Dinletileri: "Sabır Sarmaşıkları" ve "Gönüller Kavşağı" kitaplarının tanıtımı yapılacak ve şairin eserlerinden seçme şiirler seslendirilecek.

Belgesel Gösterimi: Bekir Sıtkı Erdoğan’ın hayatını ve eserlerini konu alan belgesel izleyicilerle buluşacak.

Müzik Dinletisi: Şairimizin şiirlerinden bestelenmiş eserlerin seslendirileceği müzik dinletisiyle program sona erecek.

Ayrıca, aynı gün saat 16:00'da Bekir Sıtkı Erdoğan’ın kabri başında bir araya gelinerek dualar edilecek. Bu kabir ziyareti, şairimizi anmak ve ona olan sevgiyi bir kez daha göstermek adına anlamlı bir etkinlik olacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber