Karaman’da Nükleer Tıp Birimi Hizmete Başlıyor

Karaman’da Nükleer Tıp Birimi Hizmete Başlıyor

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir eksiklik daha gideriliyor.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 23 Eylül 2024 itibarıyla Nükleer Tıp Birimi’ni hizmete açacak.

Başhekim Doç. Dr. Halil İbrahim Taşcı, Nükleer Tıp Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte vatandaşların çevre illere gitmeden tüm tetkiklerini Karaman'da yaptırabileceklerini belirtti. Taşcı, Gamma Kamera cihazı ile kalp, böbrek, akciğer, tiroid, kemik gibi organların detaylı görüntülenmesini sağlayarak hastalık tanısı, tedavi yönlendirilmesi ve hasta takibi yapılacağını ifade etti. Merkezde tiroit, paratiroit, akciğer perfüzyon, böbrek sintigrafisi gibi pek çok tetkikin yanı sıra hipertiroidizm tedavisinde radyoaktif iyot kullanılacağını da vurguladı.

Ayrıca, kısa süre içinde tiroit kanserine yönelik radyoaktif iyot tedavisi ve meme, tiroit gibi hastalıklarda çeşitli görüntüleme yöntemlerinin de devreye alınacağını belirten Taşcı, bu yatırımın Karaman ve bölge halkı için önemli bir adım olduğunu ifade ederek, “Nükleer Tıp Merkezimizin Karamanımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

nukle7.jpg

nukle2.jpg

nukle1.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber