YEDAM Ekibi KMÜ'de
Yeşilay Karaman Şubesi Başkanı İhsan Duru eşliğinde Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ekibi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak’ı ziyaret etti.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette İhsan Duru ve YEDAM ekibi, Rektör Prof. Dr. Namık Ak'a bağımlılıkla mücadele noktasında planlanan ve gerçekleştirilen faaliyetler ve projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.
Rektör Prof. Dr. Namık Ak da çağın en büyük sorunlarından birisinin bağımlılık olduğuna vurgu yaparak, bağımlılığın asla ötelenmemesi ve göz ardı edilmemesi gereken bireysel ve toplumsal bir sorun olduğunu belirtti. Rektör Namık Ak; “Özelikle geleceğimiz olan gençlerimiz için bağımlılıkla mücadele etmek hepimizin görevidir.” dedi. Prof. Dr. Namık Ak, KMÜ olarak bağımlılıkla mücadele noktasında YEDAM’a gereken tüm desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.
12 yaş ve üzerindeki kişilere hizmet veren YEDAM; alkol, tütün, madde, kumar ve internet bağımlılığı konusunda destek almak isteyen veya ayaktan müdahale hizmetinden yararlanmak isteyenlere ve kişiyi tedaviye yönlendirmek için gerekli yöntemleri öğrenmek isteyenlere hizmet veriyor.
"81 ilde 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezi ile ücretsiz ve ayaktan hizmet vermekteyiz"
Yeşilay Karaman Şube Başkanı İhsan Duru YEDAM'ın 2015 yılında kurulduğunu belirterek şunları söyledi: "Yeşilay 2013 yılında tüzüğünde değişiklik yaparak rehabilitasyon hizmetlerinin gerçekleştirilmesini faaliyetleri arasına aldı. Türkiye’ye özgü bir ayakta destek hizmet modeli geliştiren YEDAM, 2015 yılında danışma hattı, 2016 yılında ise yüz yüze danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Şu anda 81 ilde 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezi ile ücretsiz ve ayaktan hizmet vermekteyiz. Son yıllarda madde ve alkol bağımlılığı sorununun giderek artması bu alanda tedavi, müdahale ve danışmanlık temelinde yeni yaklaşımları geliştirmeyi gerekli kıldı."
"Yeşilay danışma hattının numarası 115’tir"
Yeşilay Karaman Şube Başkanı İhsan Duru konuşmasının devamında, "YEDAM’ların bünyesinde alanında uzman psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve halkla ilişkiler uzmanları hizmet vermektedir. Multidisipliner çalışma prensibiyle hareket edilir. Danışma hattının numarası 115’tir ve uzman psikologlar tarafından danışanlara destek sağlanır. Bağımlılık şiddeti ölçülerek kişiye özgü tedavi planı oluşturulur, kişinin tıbbi tedaviye ihtiyacı gerekli görülürse sosyal hizmet uzmanı kişinin sürecine refakat eder. AMATEM süreci ve akabinde sosyal hizmet uzmanı, danışanı sosyal risk ve ihtiyaçlarına göre değerlendirir. YEDAM atölyelerde danışanların boş zaman yapılandırılması, hobi edinme ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. YEDAM’larda aile görüşmesi ve danışanın merkeze gelmediği; danışan yakınlarının merkeze geldiği kişi dışı görüşmeler de yapılmaktadır." dedi.
Ziyaret, bağımlılıkla mücadele kapsamında iş birliğinde gerçekleştirilecek proje ve çalışmalar hakkında istişare edilmesinin ardından sona erdi.
HABERE YORUM KAT