Türkiye'den Somali'ye 3 Bin Ton Yardım

Türkiye'den Somali'ye 3 Bin Ton Yardım

Türkiye, Somali'deki krizle mücadele eden halka yardım eli uzatmaya devam ediyor.

AFAD koordinasyonunda Türk Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan 3 bin ton yardım malzemesi taşıyan "İyilik Gemisi", Somali'ye gönderilmek üzere Mersin Limanı'ndan yola çıktı. Somali’de yaşanan iç çatışmalar, kıtlık ve sel felaketleri nedeniyle zor durumda olan halk için hazırlanan yardım malzemeleri arasında gıda, hijyen, giyim ve barınma malzemeleri yer alıyor.

AFAD Başkanı Okay Memiş, Somali'ye bugüne kadar 60 bin tondan fazla insani yardım ulaştırıldığını belirtti. Somali'nin başkenti Mogadişu'ya ulaşması beklenen gemi, Türkiye'nin 2016'dan bu yana Somali’ye yönelik süregelen insani yardım çalışmalarının bir parçası olarak hareket etti. Yardım gemisi, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Somali'ye destek olma çabalarının bir devamı olarak organize edildi.

"Gönül coğrafyamızın her tarafındayız"

Geçtiğimiz haftalar da Sudan'a da ikinci insani yardım gemisinin gönderildiğini hatırlatan Memiş, şöyle devam etti; "Sudan'da da maalesef gerçekten bizi çok üzen, kabul edilemeyecek şekilde iç çatışmalar ve insani şartların ağırlaştığını görmekteyiz. Oraya da insani yardımları ulaştırdık. Başkan yardımcım Hamza Bey, geçtiğimiz haftalarda Bangladeş'teydi. Bangladeş'te yaşanan sel ve su taşkınlarında da yine buradaki Kızılay'ımız, TİKA'mız, Dışişleri Bakanlığımız, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, kahraman ordumuz ve STK'larımızla yaklaşık 50 bin gıda kolisini bizzat AFAD başkan yardımcım ve ilgili daire başkanımla beraber koordinasyonu yaparak oradaki insanlara ilettik. Gönül coğrafyamızın her tarafındayız. Libya'daki selde de oradayız. Afganistan'daki depremde de oradayız. Pakistan'daki selde de oradayız. Ve en önemlisi de Gazze'ye insani yardım konusunda da biz şu anda Gazze'ye yaklaşık 80 bin ton insani yardım organizasyonu iletmiş bir ülkenin vatandaşları olarak, Gazze'ye insani yardımı da çok önemsiyor. Bizzat kendim Kahire'ye giderek, ülkemizde yine değerli hayırseverlerin, bağışçı kardeşlerimizin bizlere iletmiş olduğu yardımları Gazzeli kardeşlerimize ulaştırmaya gayret ediyoruz."

Konuşmaların ardından yardım gemisi, yapılan dualar eşliğinde Somali'ye gitmek üzere Mersin Limanı'ndan hareket etti.

’iyilik Gemisi’ Somali Yolunda

’iyilik Gemisi’ Somali Yolunda

’iyilik Gemisi’ Somali Yolunda

’iyilik Gemisi’ Somali Yolunda

’iyilik Gemisi’ Somali Yolunda

’iyilik Gemisi’ Somali Yolunda

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber