Söyleyişler Devam Ediyor
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen söyleşilerle öğrenciler yazarlarla buluşmaya devam ediyor.
“Kudüs’ün Önemi”
İlham Öğrenci Topluluğu tarafından Yazar Ali Emre'nin konuk olduğu ilk söyleşi çok sayıda öğrenci tarafından takip edildi.
Yazar Ali Emre, Kudüs’ün günümüzdeki durumu ve Müslümanların yaşadığı sorunlara değinerek geçmişteki yansımalardan bahsetti. Emre, Kudüs’ün Müslümanlar için tarihi önemi, Haçlı Seferleri'nin yarattığı yıkımlar ve Nureddin Zengi’nin Müslüman dünyayı nasıl bir araya getirdiğini dinleyicilerle paylaştı.
“Muhafaza etmemiz gereken tek şey cep telefonlarımız değil, insanlığımız”
İkinci söyleşide Yerdeki Yıldızlar Sosyal Sorumluluk Öğrenci Topluluğu, Yazar Mine Sota’yı konuk etti.
Mine Sota yazmaya nasıl başladığını ve başına gelen en güzel şeyin her kesimden okurlarının olması olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bütün kitaplarımı yaşadığım duygular üzerinden yazdım. İnanmadığım hiçbir şeyi yapamıyorum. İlk yazmaya başladığım yazılar beğenildikçe kendimi keşfettim ve daha çok yazdım. İçinizde keşfedilmeye hazır ne cevherler olduğunu bilemezsiniz.”
Yazar Sota, sözlerine şöyle devam etti: “Kimse kimsenin içine bakmaya tenezzül etmiyor. Televizyondaki algı yönetimine göre yargılanıyoruz. Birbirimizin kalplerine bıraktığımız hisler dışında hiç kimsenin hiçbir kimliği yok. Muhafaza etmemiz gereken tek şey cep telefonlarımız değil, insanlığımız. Toprağın altında işe yaramayan hiçbir şeyin toprağın üstünde kıymeti olmamalı. İnsanlara iyilik bulaştırın, karamsarlık değil. İnsanlara gülümseyin, selam verin, pozitif enerji yayın. İnsanların sizi mutlu etmesini beklemeyin. Kişinin kendi kendine yaptığı iyiliği ve kötülüğü hiç kimse ona yapamaz unutmayın.”
“Ahmet Tevfik İleri”
Arama Kurtarma Doğa ve Spor Öğrenci Topluluğu (KARDOS) tarafından "Yazar Sadık Yalsızuçanlar’la Tevfik İleri" konulu söyleşi düzenlendi.
Sadık Yalsızuçanlar öğrencilere mühendis, bakan, milletvekili, siyasetçi ve devlet adamı olan ve çok kitap okuyan ‘Ahmet Tevfik İleri’ hakkında bilgiler aktardı. İleri'nin aile yapısı, eğitim ve çalışma hayatı, memleket için yaptıkları hakkında açıklamalarda bulundu.
“Kitabın lezzetini dijital ortamlar vermez”
Engelsiz Üniversite Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Okumanın Önemi’ konulu söyleşi düzenlendi. Eğitimci Yazar Mustafa Uslu, insanların istikametini belirlemesinde kitapların önemli bir faktör olduğunu belirterek, “Kitap okuyabilmek için öncelikle kitap okuma alışkanlığının kazanılması gerekir. Bu alışkanlığın kazanılabilmesi için de seviyeye uygun kitaplar seçilmelidir. Kişinin yaş grubuna uygun, severek ve isteyerek kitap okunursa bu çok keyifli bir hale gelir. Son dönemlerde insanlar bilgisayar, tablet gibi teknolojik araçları kullanmaktadır fakat kitabın lezzetini dijital ortamlar vermez" dedi.
Yazar Uslu, konuşmasının devamında, “Okuma kültürüyle alakalı sıkıntılarımız var. Genç yaşta yazar yapılan kişiler mahremiyet sınırlarını ihmal ediyorlar ve küçük yaştaki çocukların okumaması gereken şeyler yazıyorlar. Bu bir kültür yozlaşmasıdır. Düşüncelerinize, duygularınıza, hayallerinize katkı sağlayacak eserler okuyun; yapıcı olan, yıkıcı olmayan” dedi.
“İnsanları ve dünyayı düzeltebilmek için çok okumalıyız”
Yazar Kahraman Tazeoğlu’nun konuk olduğu bir diğer söyleşi ise Genç Unikop Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Kahraman Tazeoğlu yazdığı şiirlerin hikayelerini dinleyenlerle paylaşarak şiirlerini okudu.
Yazar Tazeoğlu, “Türkiye’de kitap okuma oranı yüzde 2; gazete, dergi, haber gibi hiçbir şey okumayanların oranı ise yüzde 53. Bizim tek gayemiz toplum daha çok okusun ve aydınlansın. İnsanları ve dünyayı düzeltebilmek için çok okumalıyız. Bende yaşamış olduğum gerçekleri yazıyorum” şeklinde konuştu.
HABERE YORUM KAT