Yörük Türkmen Festivali’nde Mersin Rüzgarı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali"nde, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin standı büyük ilgi gördü.

Mersin Kadın Kooperatifi'ne üye kadınların el yapımı ürünleri, festivalde dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen misafirlere sergilendi.

Festival, develer, atlar, kangal çoban köpekleri ve Yörük derneklerinin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış törenine Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Selçuk Şahutoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Yörük-Türkmen dernek temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Selçuk Şahutoğlu, festivalin coşkulu bir atmosferde geçtiğini vurgulayarak, Mersin'deki Yörük dernekleriyle birlikte etkinlikte yer aldıklarını belirtti. Yörük kültürünün Mersin’de güçlü bir şekilde yaşatıldığını ifade eden Şahutoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin yıl boyunca Yörüklerle bir araya geldiğini ve Yörüklerin sorunlarına çözüm üretmeye yönelik projeler geliştirdiğini söyledi. Şahutoğlu, "Bu tür festivaller, kültürümüzü geniş kitlelere yaymak ve gelecek nesillere aktarmak açısından önemli" dedi.

Mersin Yörük Türkmen Vakfı İl Başkanı Berdan Tun ise, Mersin’in Yörük kültürünü festivalde en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek, "Mersin'deki derneklerimizle birlikte buradayız ve Yörük kültürümüzü anlatma fırsatı bulduk" şeklinde konuştu. Tun, katkılarından dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e teşekkürlerini iletti.

Etkinliğe katılan misafirlerden Şükran Arslan da, festivalin çok güzel geçtiğini ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Jandarmadan Siber Farkındalık Eğitimi
Yenişehir Belediyesinin Sabah Sporu Ve Mat Plates Etkinlikleri Başlıyor
Hatayspor, Bodrum Fk Maçı Hazırlıklarına Başladı

Mersin Haberleri

Peygamber Sevgisi Anlatıldı, Meydanlar Doldu
Hatayspor, Bodrum Fk Maçı Hazırlıklarını Tamamladı
İlk Defa Düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Yarışması Başladı
Gaziler Günü Mersin’de Törenle Kutlandı
Mersin’de Patpat Motosikletle Çarpıştı: 1 Ölü, 1 Yaralı