Yardımlardan Etkilendi, Belediyeye Mobil Aşevi Bağışladı

Niğde'ye Bağışlanan Mobil Aşevi Hizmete Girdi.

Doğal afetler ve ihtiyaç sahibi ailelere yapılan sıcak yemek ikramlarından etkilenen hayırsever Nazmiye Erginer, Niğde Belediyesine mobil aşevi bağışında bulundu.

Almanya'da yaşayan hayırsever Nazmiye Erginer tarafından alınan alınan araç, Gebze'de aşevi olarak dizayn edildi. Jeneratör, mini buzdolabı, tüp odası, üç büyük ocak, beş ısıtma ünitesi, temiz ve kirli su tankı ile iki adet çaymatik bulunan araç her bir öğün için 200 kişiye hizmet edebilecek.

Mobil aşevi bağışı için hayırsever Nazmiye Erginer ve ailesine teşekkür eden Niğde Valisi Cahit Çelik yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Devlet olarak bizim sosyal yardımlar anlamında hem vakfımız var hem de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü vesilesi ile yardımlarımız oluyor. Yetim, dul, kimsesiz insanlara yardım yapan sivil toplum kuruluşlarımız da var ama Nazımiye teyzemiz Almanya'dan ilimizde yapılan faaliyetleri duyup böyle güzel bir aracı belediyemize hibe etti bu gerçekten gurur verici. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Hayırda yarışın diyen bir dinin mensuplarıyız o anlamda önemli olan insanların o fedakarlığı yapması, inancımıza göre siz bir yardım yaptığınızda Rabbim onun kat kat daha fazlasını veriyor. Hayırsever Nazmiye Erginer ve ailesine teşekkür ediyoruz, aracımız Niğde'ye hayırlı olsun."

Niğde Belediyesi'nin yaptığı sosyal yardımlardan söz eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise günde ortalama 200 aileye yemek ikramında bulunduklarını söyledi. Özdemir, "Şefkat Çınarları Projesi kapsamında evinde tek yaşamak zorunda kalan yaşlarımıza biz destek oluyoruz. Hem yemeklerini götürüyor hem de her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu araç yediden yetmişe herkes hizmet verecek. Çünkü sınav zamanlarında üniversitemizde öğrencilerimize hizmet ediyoruz, Allah bir daha yaşatmasın ama depremlere bu araçlara büyük ihtiyaç oluyor. Bugün itibariyle aracı hizmete almış olacağız. Nazmiye teyzemize çok teşekkür ediyorum kendisi çok güzel bir örnek oldu. Böyle bir bağış yapmak için böyle çok çok zengin olmaya da gerek yok. Kendisi inşallah bu araçta çok hayırlı işlere vesile olacaktır" diye konuştu.

Bağış töreninde duygulu anlar yaşayan Nazmiye Erginer ise mobil aşevinin herkese hayırlı olmasını diledi. Yapılan konuşmaların ardından hizmete alınan mobil aşevinden katılımcılara çorba ikramında bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Niğde’de Şehit Ailelerine Özel Sağlık Hizmeti
Niğde’ye 88 Doktor Kadrosu Açıldı
Niğde’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

Niğde Haberleri

Niğde’de Kent Ormanı’na Modern Aydınlatma Sistemi
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin 11 Akademisyeni Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında
Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü Coşku ve Saygıyla Kutlandı
Niğde Deneyap Teknoloji Atölyesinde 5. Eğitim Dönemi Heyecanı
Vali Çelik’ten 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı