Uluslararası Otomotiv Sektörü Konya’da Buluşuyor

Konya Sanayi Odası'nın düzenlediği 7. OSEG Konferansı, 15 Ekim'de otomotiv sektöründeki yeni trendler ve dönüşüm üzerine iki oturumla gerçekleşecek.

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından 2010 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği (OSEG) Konferanslarının 7.'si, 15 Ekim'de "Otomotiv Sektöründe Yeni Trendler, Dönüşüm ve Etkileri" ana temasıyla gerçekleştirilecek. KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, sektörün önemli isimlerinin ve sanayicilerin bir araya geleceği konferansta, otomotivdeki yeni trendlerin ve dönüşüm süreçlerinin tüm yönleriyle ele alınacağını belirtti.

Otomotiv Sektöründe İhracat Artışı

Başkan Büyükeğen, otomotiv sektörünün Konya sanayisinin öncü alanlarından biri olduğunu ve OSEG Konferanslarının, sektörün uluslararası iş birliklerini geliştirmeyi hedefleyen önemli bir platform haline geldiğini ifade etti. 2010'da 190 milyon dolar olan otomotiv ihracatının, 2023'te 807 milyon 853 bin dolara ulaştığını ve bu yıl Ocak-Eylül döneminde 663 milyon 125 bin dolarla ihracatta ilk sırada yer aldığını vurgulayan Büyükeğen, konferansın sektörün gelişimine katkı sağlamayı amaçladığını söyledi.

Konferansta İki Oturum: Elektrikli Araçlar ve İkiz Dönüşüm

OSEG Konferansı, "Gelenekten Geleceğe Elektrikli Araçlar" ve "Otomotiv Sektöründe İkiz Dönüşüm ve Etkileri" konularının tartışılacağı iki oturumdan oluşacak. Alanında uzman isimlerin katılacağı oturumlar, otomotiv sektörünün geleceği üzerine önemli fikirlerin paylaşılacağı bir platform sunacak. Başkan Büyükeğen, sektöre ilgi duyan herkesi konferansa davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Konya'da TAMP Kapsamında Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı Yapıldı
Selçuk Üniversitesinin Kanser Tedavisine Yönelik Projesine COST ve TÜBİTAK Desteği
Selçuklu Gençlik Meclisi Yeni Üyeleri İçin Tanışma Toplantısı Düzenledi

Konya Haberleri

Tarihi Kur’an-ı Kerim Ele Geçirildi
Konya’da Göçmen Kaçakçılarına Yönelik Operasyonlar Sürüyor
Konya’da Otomobil İle Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı
Beyşehir’de Sağlık Çalışanlarına Maymun Çiçeği Virüsü Anlatıldı
Konya’da Gıda Zehirlenmesi Şüphesi