TÜMTAL Erasmus+ Projesini Başarıyla Tamamladı

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu’na sahip olan Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2023 yılına ait "Mesleki Eğitimde AB Entegrasyonu" projesini başarıyla tamamladı.

Karaman Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında hayata geçirdiği "Mesleki Eğitimde AB Entegrasyonu 2023" isimli projesini başarıyla tamamladı. 2023-1-TR01-KA121-VET-000126499 kodlu proje kapsamında, 2 öğrenci Avusturya’da 90 günlük, 4 öğrenci Avusturya’da ve 8 öğrenci Portekiz’de kısa dönem staj yapma fırsatı yakaladı. Ayrıca, 9 öğretmen de Avusturya ve Portekiz’de işbaşı eğitim faaliyetlerini gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Mustafa Selçuk, projenin öğrencilerin ve öğretmenlerin mesleki, dil ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Avrupa’daki modern eğitim yöntemleri ve çalışma ortamlarıyla tanışan öğrenciler, aynı zamanda kültürel etkileşim yoluyla küresel farkındalık kazandı. Temizel Ünlü Lisesi’nin Erasmus+ akreditasyonuna sahip az sayıda meslek lisesinden biri olduğunun altını çizen Selçuk, bu durumun öğrenciler için büyük bir fırsat sunduğunu vurguladı.

Selçuk, projenin mesleki eğitimde Avrupa standartlarına ulaşmayı teşvik ettiğini ve bu süreçte öğrencilerin özgüven, problem çözme gibi kişisel becerilerini geliştirdiğini ekledi. Yeni ülkelerle iş birliği imkanlarını geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Selçuk, daha fazla öğrencinin yurt dışında staj yapma şansını artırmayı planladıklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Sarıveliler'e Doğalgaz Müjdesi: 2025'te Taşıma Yöntemiyle Getirilecek
Hikmet Yirşen, Akçaşehir Dosyasıyla Basına Açıklamalar Yapacak
Karaman’da Asansör Boşluğuna Düşen Kız Çocuğu Yaralandı

Karaman Haberleri

Sarıveliler'e Doğalgaz Müjdesi: 2025'te Taşıma Yöntemiyle Getirilecek
Hikmet Yirşen, Akçaşehir Dosyasıyla Basına Açıklamalar Yapacak
Karaman’da Asansör Boşluğuna Düşen Kız Çocuğu Yaralandı
Karaman’ın Akçaşehir Beldesindeki Büyüyen Obruk Endişe Yaratıyor
Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli Görevine Başladı