Geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek için öğrencilerde merak duygusunu uyandırarak bilimsel araştırmanın yöntem ve tekniklerini öğretmeyi amaçlayan 4006 Bilim Fuarlarına ilişkin İl Koordinatörü KMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yıldız, KMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Aydın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE TÜBİTAK Temsilcisi Esma Özgünay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü MEBBİS Yöneticisi Ömer Koçak, Yunus Emre Ortaokulu Müdür Yardımcısı Kadir Yetiş ve Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Hakan Atçeken tarafından proje yürütücüsü öğretmenlere Karamanoğlu Mehmetbey Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda bilgilendirme yapıldı.
Program, İl Koordinatörü KMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yıldız’ın açış konuşmasıyla başladı. Doç. Dr. Murat Yıldız projeler hazırlanırken dikkat edilecek hususlardan bahsederek öğrencilerin seviyesindeki projeler üzerinde çalışılması gerektiğini vurguladı. Yıldız, “Projeler uygulanırken öğrencilerimiz aktif bir şekilde süreçte yer almalıdır. Tabi bu süreçte proje yürütücü öğretmenlerimiz, proje yapma konusunda öğrencileri gönülden desteklemelidir” dedi.
Doç. Dr. Murat Yıldız’ın konuşmasının ardından KMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Aydın söz alarak 4000 kodlu tüm TÜBİTAK projelerine ilişkin katılımcılara bilgiler verdi.
Ardından Yunus Emre Ortaokulu Müdür Yardımcısı Kadir Yetiş ise 4007 TÜBİTAK Projeleriyle ilgili teknik bilgileri ve deneyimlerini paylaştı.
Kadir Yetiş'in ardından sunumunu gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE TÜBİTAK Temsilcisi Esma Özgünay, TÜBİTAK 4006 Projeleri 5 - 12. sınıf öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri ve eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam sunacağını ifade ederek TÜBİTAK Projelerinin genç beyinleri, düşünmeye, gözlem yapmaya, araştırmaya ve onları bilimsel çalışmalara teşvik edecek faaliyetler olduğunu belirtti.
Esma Özgünay, “Bizler öğretmenler olarak öğrencilerimizde proje yaptım, kıymet buldum, hissi yaratmalıyız. Öğrencilerimiz projelerini tamamladıklarında kendine güvenen, yetenekli, disiplinli, lider ruhlu ve inovatif bireyler olmak yolunda adım atacaklardır” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE TÜBİTAK Temsilcisi Esma Özgünay sunumunda proje başvuru sürecinden değerlendirme sürecine kadar olan işlem basamaklarını ayrıntılı olarak anlattı.
Ayrıca toplantıda proje desteğinin mali konuları ve fuar döneminde yapılması gerekenler Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Hakan Atçeken tarafından katılımcılara aktarılırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü MEBBİS Yöneticisi Ömer Koçak da elektronik imza başvuru sürecini anlattı.