Karaman'da İlk Kez TİLYAD Eğitimi Verildi

Karaman'da ilk kez düzenlenen TİLYAD eğitimi, acil sağlık hizmetlerinde çalışan personelin travmalı hasta yönetimi konusunda bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Karaman'da acil sağlık hizmetlerinde çalışan sağlık personellerine ilk kez Travma İleri Yaşam Desteği (TİLYAD) eğitimi verildi. İl Ambulans Servisi Başhekimliği eğitim birimi koordinasyonunda düzenlenen eğitim programına, 6 eğitmen ve 9 kursiyer katıldı.

Eğitimde, olay yeri yönetimi ve triyaj, travmalı hastalarda acil olgu yönetimi, kafa travmaları, göğüs travmaları, batın travması, uzuv travmaları ve yanık-kıraç sendromu konuları 3 gün boyunca teorik ve uygulamalı olarak ele alındı. Eğitimin son gününde kursiyerler, teorik ve pratik uygulamaların yer aldığı bir sınavdan geçirildiler. Başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Eğitime katılan sağlık personelleri, daha önce Konya'da aldıkları TİLYAD eğitiminin Karaman'da verilmesinin avantajlı olduğunu ve eğitimden büyük fayda sağladıklarını belirttiler.

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özçelik, TİLYAD eğitiminin Karaman'da ilk kez gerçekleştirildiğini ve bu eğitimin girişiminin kendileri tarafından yapıldığını ifade etti. Özçelik, Konya'dan gelen eğitmenlerin onay süreci sonrasında artık Karaman'da TİLYAD eğitimi verilebileceğini belirtti. Eğitimin amacının, travmalı hastalara ve kazazedelere hastaneye sevk edilmeden önce olay yerinde müdahale edebilmek ve sağlık personelinin bilgilerini güncel tutmak olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Karaman'da Yeşil Kimya Konferansı Düzenlendi
Karaman'da Motosiklet Kazası
Tuz Gölü Karaman'a mı Kayıyor!

Karaman Haberleri

Karaman'da Yeşil Kimya Konferansı Düzenlendi
Karaman'da Motosiklet Kazası
Tuz Gölü Karaman'a mı Kayıyor!
Karaman’da Motosiklet Kazası
Karaman'da Kömürlük Kenevir Serası Oldu