Tarım Ve Orman Bakanı Yumaklı, Elmanın Başkentinde Konuştu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karaman’da elma hasadına katılarak Türkiye'nin elma üretiminde dünyada ikinci sırada yer aldığını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karaman’da düzenlenen elma hasadına katıldı ve Türkiye’nin son yıllarda elma üretiminde dünya genelinde önemli bir konuma yükseldiğini belirtti. Yumaklı, Türkiye'nin elma üretiminde dünya sıralamasında ikinci, ihracatta ise yedinci sırada olduğunu vurguladı. Üreticilerin teknolojiyi kullanarak elma üretiminde ciddi mesafeler kaydettiğini belirten Bakan, elmanın yanı sıra üretim teknolojilerinin de ihraç edilebilir duruma geldiğini ifade etti. Ayrıca tarımsal üretim, planlı üretim modeli ve işlenmeyen tarım arazilerinin üretime kazandırılması konularında da çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Gıda güvenliği konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, Türkiye genelinde yapılan 1.3 milyon gıda denetimi sonucunda vatandaşların hijyen ve sağlık açısından korunması amacıyla firmalara yaklaşık 600 milyon lira idari para cezası kesildiğini bildirdi. Yumaklı, “Vatandaşımızın güvenilir gıdaya ulaşma hakkı, devlet olarak en öncelikli konularımızdan biridir” dedi.

Bir gazetecinin nişasta bazlı şekerin sağlığa etkileriyle ilgili sorusuna yanıt veren Yumaklı, şeker pancarının da planlı üretim sürecine dahil edileceğini belirtti. 1 Eylül itibarıyla geçilen planlı üretim modeliyle hububat, baklagil, yağlı tohumlar ve yem bitkileri üretiminde 2028'e kadar artırma hedeflerinin belirlendiğini aktardı.

Yumaklı ayrıca, kent tarımı uygulamalarına değinerek, şehirlerin çevresinde tarımsal üretimi desteklediklerini ve 42 ilde belirlenen 61 organize tarım bölgesinde üretimin başladığını duyurdu. Bu bölgelerde hem üretimin hem de paketlemenin aynı merkezlerde yapılacağını, böylece tarımsal üretimin en verimli şekilde gerçekleştirileceğini belirtti.

Bakan Yumaklı, Karaman programı kapsamında Ayrancı ilçesindeki Divle köyüne giderek ünlü Divle obruk peynirinin yapıldığı mağarayı ziyaret etti. Ardından, Karaman Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan hububat tohumu eleme tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Tekerlekli Paten Türkiye Şampiyonası'nda Karaman'ın Başarısı
Karaman'da Vefat Edenler
Gökçetaş'ın Yardımına Orman Bölge Müdürlüğü Yetişti

Karaman Haberleri

Karaman’da "Modada Tüketim Çılgınlığı" Atölyesi
Tekerlekli Paten Türkiye Şampiyonası'nda Karaman'ın Başarısı
Karaman'da Vefat Edenler
Karaman’da Armut Fidanı Sonbaharda Çiçek Açtı
Karaman Ekibi, Uzay Modelleri Türkiye Şampiyonası’nda Birinci Oldu