Selçuk Üniversitesinin Kanser Tedavisine Yönelik Projesine COST ve TÜBİTAK Desteği

Selçuk Üniversitesinde kanser tedavisinde ilaçların yan etkilerini azaltarak hedefli kullanımını amaçlayan proje, COST ve TÜBİTAK tarafından destekleniyor.

Selçuk Üniversitesinde kanser tedavisinde mevcut ilaçların yan etkilerini azaltarak daha hedefli bir şekilde kullanılmasını amaçlayan proje, Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kuruluşu (COST) ve TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı. Prof. Dr. Mustafa Yılmaz yürütücülüğünde gerçekleştirilen projede, nano teknolojiyi kullanarak antikanser ilaçlarının daha etkili ve güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.

Projenin temel amacı, mevcut kanser ilaçlarını yeni bir ilaç keşfi yerine "nano sepetler" adı verilen yapılarla taşıyarak hedef hücrelere ulaşmasını sağlamak. Bu bağlamda, vücutta doğal olarak bulunan hyaluronik asit kullanılarak ilaçların kanser hücrelerine yönlendirilmesi planlanıyor. Prof. Dr. Yılmaz, bu asidin, kanser hücrelerinde bulunan reseptörlere bağlanma kapasitesi sayesinde kanserli dokuların hedef alınacağını belirtti.

Daha Hızlı ve Etkili Sonuçlar Hedefleniyor

Prof. Dr. Yılmaz, antikanser ilaçların geliştirilme sürecinin genellikle uzun sürdüğünü, ancak mevcut ilaçların hedefli hale getirilmesi sayesinde bu sürenin kısaltılacağını vurguladı. Proje ile kanser tedavisinde daha kısa sürede daha etkili sonuçlar alınması bekleniyor.

Biyolojik aktivite analizlerinin Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Prof. Dr. Bahadır Öztürk tarafından yürütüleceği projede, kanser hücre kültürü çalışmalarının tamamlanmasının ardından hayvan deneyleri ve klinik faz denemelerine geçiş planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Konya'da TAMP Kapsamında Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı Yapıldı
Selçuklu Gençlik Meclisi Yeni Üyeleri İçin Tanışma Toplantısı Düzenledi
Konya Kulu'da Okul Servis Araçlarına Sıkı Denetim

Konya Haberleri

Tarihi Kur’an-ı Kerim Ele Geçirildi
Konya’da Göçmen Kaçakçılarına Yönelik Operasyonlar Sürüyor
Konya’da Otomobil İle Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı
Beyşehir’de Sağlık Çalışanlarına Maymun Çiçeği Virüsü Anlatıldı
Konya’da Gıda Zehirlenmesi Şüphesi