Seçer, Mercan Bilim Merkezi’nde Öğrencilerle Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi'ni ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi'ni ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi. Ziyareti sırasında eğitmenlerden merkez hakkında detaylı bilgi alan Seçer, çocuklarla birlikte deney düzeneklerini test etti ve planetaryumda uzay temalı bir film izledi.

Merkezdeki atölyeleri gezen Seçer, çocuklarla fırtına ve deprem simülatörlerinde deneyimler yaşadı ve teleskopla güneşi gözlemledi. Seçer, çocuklarla sohbet ederek, "Herkes bu merkezi gelip görmeli. Tüm çocuklarımızı bilime olan ilgiyi artırmak için buraya davet ediyorum," dedi.

Seçer, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi'nin 11 ay içinde büyük bir gelişme kaydettiğini belirterek, "Burada yapılan değişiklikler ve ilavelerle merkezin içeriği daha da zenginleşti. Çocuklarımız burada hem görsel hem de işitsel olarak bilimi deneyimliyorlar," dedi.

Başkan Seçer, merkezin iklim değişikliği ve çevre konularında farkındalık yaratmak amacıyla kurulduğunu vurgularken, "Bu 11 aylık süre içerisinde 100 binden fazla çocuk merkezimizi ziyaret etti. Bu sayı, Türkiye'nin ilk iklim ve çevre temalı bilim merkezi olan Mercan'ın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Çocuklar burada 120 deney istasyonunda farklı bilim dallarını keşfediyorlar," şeklinde konuştu.

Seçer, ayrıca Türkiye'nin en büyük planetaryumu olan 120 kişilik kapasiteli merkezde çocukların uzay ve gökyüzü ile ilgili bilgilere de ulaşabildiğini belirtti.

"Çocuklarımız hem öğreniyor hem de hoşça vakit geçiriyor"

Seçer, Mercan'a ziyaretlerin randevu sistemiyle gerçekleştiğinin bilgisini de vererek, "Çocuklarımızın son derece hoşça vakit geçirdiği ve hoşça vakit geçirirken de öğrendiği bir mekan. Öğrencilerimiz randevu usulü burayı ziyaret ediyorlar. "Alo 185 Teksin Çağrı Merkezi'mizden ya da Mersin Büyükşehir Belediyesinin web sayfasından online olarak randevularını alabilirler. Daha çok Milli Eğitim üzerinden okullarımızla temas içerisindeyiz. Onlara ulaşım imkanı sağlıyoruz, çocuklarımız otobüslerimizle buraya geliyorlar ve burada zamanlarını güzel geçiriyorlar" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de iklim ve çevre temaları üzerine kurulan ilk ve tek tematik bilim merkezi

29 Ekim 2023 yılından bu yana faaliyet gösteren Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi; kurulumu tamamlanan 120 interaktif düzenek, planetaryum, gözlem evi, kafe ve mağaza alanları ile hizmet veriyor. Merkez, Türkiye'de iklim ve çevre temaları üzerine kurulan ilk ve tek tematik bilim merkezi olma özelliği taşıyor. Merkezde ayrıca 35 santimetre çaplı teleskopa sahip bir gözlem evi ile Türkiye'nin en yüksek oturum kapasitesine sahip 120 kişilik planetaryumu bulunuyor.

Merkezde ayrıca 6 adet atölye çalışması bulunuyor

Merkezde ayrıca Robotik ve Kodlama, Minik Mucitler, İklim ve Çevre, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Deniz Canlıları ve Fen Bilimleri Atölyesi olmak üzere toplam 6 adet de atölye çalışması yer alıyor. Atölyelere katılım sağlamak isteyen çocuklar Mersin Büyükşehir Belediyesinin web sitesinden veya Teksin hattından başvurularını iletebiliyorlar. Atölyelerde öğrencilerin eğitim ve yaş düzeylerine göre oluşturulmuş özel içeriklerle çalışmalar yapılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Büyükşehir Belediyesi Mersin’e Okumaya Gelen Öğrencilere Kucak Açıyor
Mersinli Yörük Çocukları TEKNOFEST'te
Mersin'de Kent Orkestrası'ndan 90'lar Türkçe Pop Nostaljisi

Mersin Haberleri

Mersin’de Domates Serasında Korkutan Yangın
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin 5. Etabı Onaylandı
Tse Tetkik Heyeti, Mersin Büyükşehir Belediyesinin Uygulamalarını Yerinde İnceledi
Mersin’de Öğrencilerden Orman Temizliği
Msk, Karşıyaka Deplasmanından Mağlubiyetle Döndü