Sayıları Gittikçe Artıyor! Karaman'da Ürküten Manzara

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde 14,5 metre çapında ve 8 metre derinliğinde yeni bir obruk oluştu. Bölgede daha önce de obruklar meydana gelirken, yeraltı suyu çekilmelerinin bu durumu tetiklediği belirtiliyor.

Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Ambar köyünde, 14,5 metre çapında ve yaklaşık 8 metre derinliğinde yeni bir obruk oluştu. Mısır tarlasında hasat yapıldığı sırada fark edilen obruk, biçerdöver şoförünün dikkatini çekti ve hemen yetkililere bildirildi. Olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, obruğun bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Tarla sahibinin yakınlarından Bekir Tekinli, obruğun hasat öncesinde tarlada bulunmadığını belirtti. Tekinli, çevrede geçmiş yıllarda da benzer obrukların oluştuğunu, ancak bu olayın ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayarak, "Bu obruk şu anda bir ev büyüklüğünde. Çocukluğumuzda da bu obruklar vardı, ancak toprakla doldurulurdu. Yetkililerin kökten bir çözüm bulması gerekiyor. Yeraltı suları çekildiği için bu obruklar oluşuyor ve bu çekilme devam ediyor," dedi.

Konya'nın Karapınar ilçesine sınır olan Karaman'a bağlı belde ve köylerde obruk sayısı bu son olayla birlikte 7'ye yükseldi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Nahide ve Bilal Çifti Mutluluğa Evet Dedi
Karaman'da Tarım İşçilerine Hastanede Ziyaret
Karaman'da Mehmet Korkmaz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Karaman Haberleri

Nahide ve Bilal Çifti Mutluluğa Evet Dedi
Karaman'da Tarım İşçilerine Hastanede Ziyaret
Karaman'da Mehmet Korkmaz Son Yolculuğuna Uğurlandı
Karaman'da Bilim Şenliğinde Yapay Zeka ile Çizgi Film Sunuldu
Karaman'da Facianın Eşiğinden Dönüldü