Sanatçıların Gözünden Karaman

Fotoğraf duayeni İlyas Göçmen ve sanatçı Barış Kerim Cesur, 12-19 Eylül tarihleri arasında Karaman’ın tarihi ve kültürel mekanlarını fotoğrafladı.

Fotoğraf sanatının önemli isimlerinden İlyas Göçmen ve Barış Kerim Cesur, 12-19 Eylül tarihleri arasında Karaman’da gerçekleştirilen bir program kapsamında şehrin tarihi ve kültürel değerlerini fotoğrafladı. İlk olarak 12 Eylül’de Karaman’a gelen sanatçılar, şehir turuyla programlarına başladı. 13 Eylül'de Çağdaş FM’e konuk olan Göçmen ve Cesur, şehirdeki fotoğraf çekimlerine Taşkale, Karadağ Binbir Kilise, medreseler, camiler ve diğer tarihi yapılarla devam etti.

Sanatçılar, 16 Eylül’de Larende Fotoğraf Derneği'nde düzenlenen söyleşide fotoğraf meraklılarıyla bir araya geldi. Programa Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan da katılım gösterdi. Sanatçılar, Karaman halk pazarını da gezerek burada çekimler yaptı ve halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Barış Kerim Cesur, Karaman’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinden etkilendiğini belirterek, “Karaman, tarihiyle çok büyük ve güzel bir şehir. İnsanları ilgili, samimi ve misafirperver. Bu şehirde olmak bana mutluluk verdi. Önümüzdeki aylarda büyük bir sergiyle programlarımızı taçlandırmayı planlıyoruz.” dedi.

İlyas Göçmen ise, kökeninin Karaman’a dayandığını belirterek, “Karaman’a ilk defa geldim ve tarih açısından çok güzel bir şehir olduğunu gördüm. Umarım ileride yeniden gelir ve daha güzel programlar yaparız.” ifadelerini kullandı.

Programlar 19 Eylül'de tamamlanırken, sanatçılar Karaman’dan ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Karaman Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Yeni Dönem Heyecanı
Karaman'da 100 Kişilik İşgücü Uyum Programı
KMÜ'den 10 Akademisyen Bilim İnsanları Listesinde

Karaman Haberleri

Karaman Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Yeni Dönem Heyecanı
Karaman'da 100 Kişilik İşgücü Uyum Programı
KMÜ'den 10 Akademisyen Bilim İnsanları Listesinde
Karaman'da Master Dikkat ve Algı Merkezi Açıldı
Karaman'da Üniversite Öğrencisi Trafik Kazasında Ağır Yaralandı