Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde Proje Bilgilendirmesi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından Proje Bilgilendirme Günleri düzenlendi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından TÜBİTAK-ARDEB-TEYDEB ve NÖHÜ BAP projelerine yönelik Proje Bilgilendirme Günleri düzenlendi. Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, akademisyenlere çeşitli proje destekleri hakkında bilgi verildi.

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, araştırma odaklı bir üniversite olarak proje desteklerini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Rektör Uslu, 2023 yılında çeşitli kurumlar ve BAP projeleri ile sağlanan toplam destek sayısının 75'ten Eylül itibarıyla 86'ya yükseldiğini, yıl sonunda ise bu rakamın 100'e ulaşmasını öngördüklerini ifade etti. TÜBİTAK 2209-A programında büyük bir başarıya imza atıldığını ve üniversitenin bu alanda 4. sıraya yükseldiğini de sözlerine ekledi.

Uslu ayrıca, TÜBİTAK 1001 ve 1002 programlarında desteklenen proje sayılarının geçen yıl 12 iken, bu yıl 10 olduğunu, ancak yıl sonuna kadar bu sayının 15'in üzerine çıkacağını söyledi. BAP ile TÜBİTAK bütçe harcamalarının da arttığını belirten Uslu, 2023'te 12,5 milyon TL olan harcamanın bu yıl 14 milyon TL'yi aştığını vurguladı.

Rektör Uslu, bilimsel araştırma faaliyetlerinin üniversitelerin temel misyonu olduğunu belirterek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bilimsel araştırma projelerine verdikleri desteği artırarak sürdüreceklerini kaydetti.

"Öncelik belirlediğimiz konular var"

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ARGE'den sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Aydın ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Üniversitemize yeni Araştırma Dekanlığı kurduk. Araştırmayı toplulaştırmak, bir araya getirmek ve oradan yönetmek üzere yaptığımız bu yapılanma kapsamında da projeleri konusunda hocalarımızı bilgilendireceğiz. Bu ilk aşama daha sonra da sanayicilere ve yine hocalarımıza yönelik yapacağımız etkinlikler olacak. Anadolu üniversitelerinde kaynaklarımız sınırlı ve burada hocalarımızı dış kaynaklara yöneltmek, TÜBİTAK, Ahiler, Kalkınma Ajansları, Avrupa Birliği projeleri konularında bilgilendirmek istiyoruz. Özellikle uluslararası projelere yönelik hocalarımızı bilgilendirmek ve yönlendirmek istiyoruz. Enerji etkin bir üniversiteyiz ve öncelikli alanlarımız var. Bu öncelikli alanlarda yatırımlarımız devam ediyor, projeler de alıyoruz. Bunlar nanoteknoloji, enerji ve tarım, gıda konularında hedef belirledik. Bu konularda uzmanlaşıp belirli konularda ön plana çıkmak istiyoruz."

Proje Bilgilendirme Günleri Niğde Teknopark Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Rıfat Battaloğlu moderatörlüğünde, Prof. Dr. Recep Zan, Prof. Dr. Sefa Ertürk, Prof. Dr. Öner Yusuf Toraman'ın konuşmaları ile devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü Coşku ve Saygıyla Kutlandı
Niğde Deneyap Teknoloji Atölyesinde 5. Eğitim Dönemi Heyecanı
Niğde’de İki Otomobil Çarpıştı: 1 Yaralı

Niğde Haberleri

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü Coşku ve Saygıyla Kutlandı
Niğde Deneyap Teknoloji Atölyesinde 5. Eğitim Dönemi Heyecanı
Vali Çelik’ten 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı
Başkan Özdemir: "Vefa Borcumuzu Ne Yapsak Ödeyemeyiz"
Niğde’de İki Otomobil Çarpıştı: 1 Yaralı