Niğde’nin Saklı Cenneti Karagöl Ve Çini Göl

Niğde'nin Karagöl ve Çini Göl'ü, endemik bitki türleri, yılkı atları ve eşsiz manzarasıyla dikkat çekiyor.

Yılkı atları, dünyanın tek sessiz kurbağası, koparılması yasak olan bitki türleri ve eşsiz manzarası ile Niğde'nin Karagöl ve Çini Göl bölgesi Bolkar Dağları'nın incisi konumunda.

Dünyada sadece Niğde'de Bolkar Dağları'ndaki Karagöl, Çini Göl ve Eğrigöl'de yaşayan ve Bern Sözleşmesi ile koruma altına alınan Toros kurbağası (Rana Holtzi), 3 bin rakımlı göllerde yaşamını sürdürüyor.

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde yer alan Bolkar Dağları'nın yaklaşık 2 bin 650 metre yüksekliğinde bulunan Karagöl ve Çini Göl öte yandan birçok endemik bitki türünü de bünyesinde barındırıyor. Bölgede yılın belli dönemlerinde açan ve halk arasında "ağlayan gelin" veya "hüzün çiçeği" olarak da bilinen yaklaşık 20 gün yaşayabilen ters laleler, doğaseverler ve fotoğraf sanatçıları tarafından yoğun ilgi görüyor. Koruma altına alınan çiçeği koparan veya zarar verenlere ise para cezası kesiliyor.

Yeşil bitki örtüsü, endemik bitki ve hayvan türleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir doğa manzarası sunan bölgeye Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz köyünden ulaşım sağlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

3 Genç Uyuyakaldı, Koçbaşı İle Eve Giren Ekipler Uyandırdı
Nesli Tehlike Altında Olan ’Arap Tavşanı’ Niğde’de Kayda Alındı
Niğde’de Spor Festivali Ve Niğde Yarı Maratonu Etkinliği Başladı

Niğde Haberleri

Niğde Polisi Vatandaşları Bilgilendirdi
Niğde Turizm Master Planı Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Nöhü Akademisyenlerinin Projesine ’mükemmeliyet Mührü’
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne İkinci ’mükemmeliyet Mührü’
Nöhü The Disiplinler Arası Bilim Sıralaması’nda Dünyada İlk 500’de