Niğde'li Gençler Aladağlar'da Doğa ile Buluştu

Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Bizim Çocuklar" projesi, izci çocukların doğada eğitim ve eğlence dolu bir kamp yapmasını sağladı.

Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde düzenlenen "Bizim Çocuklar" projesi, Aladağlar’da gerçekleştirildi.

İzcilik Kulübü üyesi 30 çocuk, 3 gün süren etkinlikler kapsamında doğayla iç içe vakit geçirdi. İlk gün Cımbar Boğazı'na yürüyüş düzenleyen öğrenciler, Jandarma Arama Kurtarma Ekibi (JAK) ile tahliye tatbikatına katıldı. İkinci gün ise Niğde protokolü ile birlikte Sokulupınar mevkisinde doğa yürüyüşü yapıldı. Programa Niğde Valisi Cahit Çelik, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar ve diğer yetkililer katıldı.

Proje boyunca dijital dünyadan uzaklaştırılan çocuklar, doğa etkinliklerine katılarak eğitici ve eğlenceli vakit geçirdi. İzcilik Federasyonu Niğde İl Temsilcisi Orhun Çelikbaş, çocukların arama kurtarma tatbikatlarına katıldığını, okçuluk gibi aktiviteler gerçekleştirdiklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Başkan Özdemir’den Yeni Eğitim Yılı Mesajı
Cumhuriyetin 101. Yılı İçin 101 Dağcı Aladağlar Zirvesi’ne Çıkacak
Karaman'da Kömürlük Kenevir Serası Oldu

Niğde Haberleri

Başkan Özdemir’den Yeni Eğitim Yılı Mesajı
Cumhuriyetin 101. Yılı İçin 101 Dağcı Aladağlar Zirvesi’ne Çıkacak
Rektör Uslu'dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı
Niğde'de 100. Yıl Bulvarı Trafiğe Açıldı
Niğde'de İlk Kornea Nakli Başarıyla Gerçekleştirildi