Niğde'de Silajlık Mısır Üretimi Programı Tamamlandı

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü, 2024 Silajlık Mısır Üretim Programını Başarıyla Tamamladı

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesinde faaliyet gösteren Niğde Patates Araştırma Enstitüsü, 2024 yılı için planlanan silajlık mısır üretim programını başarıyla tamamladı. Yerli ve milli tohumlar kullanılarak gerçekleştirilen silajlık mısır üretiminin hasadı, enstitünün arazisinde yapıldı.

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü, tarımsal verimliliği artırmak ve çiftçilere sürdürülebilir tarım çözümleri sunmak amacıyla yürüttüğü projelerle dikkat çekiyor. Enstitü, sadece patates üretimiyle sınırlı kalmayarak, yem üretiminde de önemli bir yere sahip olan silajlık mısır üretimiyle yem teminini destekliyor.

Bu başarılı üretim süreciyle birlikte, yerli ve milli tohumların kullanımı teşvik edilerek ülke tarımına katkı sağlanmaya devam ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Niğde'de "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" Temalı Panel Düzenlendi
Niğde'de Üreticilere 660 Milyon TL Tarımsal Destek Verildi
Niğde'de Uyuşturucuya Karşı Bilgilendirme Faaliyetleri

Niğde Haberleri

Film Sahnesi Gerçek Oldu, Deney Yapan Öğrenciler Yaralandı
Niğde’de 193 Projenin Yapımı Sürüyor
Yenidoğan Bebeklerin İlk Hediyeleri Niğde Belediyesi’nden
Kapısı Açık Seyreden Okul Servisine Para Cezası
73 Yaşında Mesane Tümöründen Kurtuldu