Niğde'de "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" Temalı Panel Düzenlendi

Niğde İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde düzenlenen panelde, Hz. Peygamberin şahsiyet inşasındaki rolü konuşuldu.

Bu yıl "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" teması ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Niğde İl Müftülüğü tarafından bir panel düzenlendi. Niğde Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü İl Müftüsü Osman Ayas yaptı. Panelde, çeşitli akademisyenler tarafından Hz. Peygamberin rol model olarak insana kazandırdığı değerler ve şahsiyet inşasındaki önemi ele alındı.

Prof. Dr. Nevzat Topal, Doç. Dr. Arslan Karaoğlan, Doç. Dr. Ahmet Vural, Doç. Dr. Yılmaz Çelik ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Berat Can’ın katıldığı panelde, İslam'ın bireysel ve toplumsal hayatta şahsiyet inşasına yönelik katkıları, Kur'an-ı Kerim'in rehberliği ve Hz. Peygamber'in örnekliği üzerinden değerlendirildi. Panelde, aile ve toplumun rolü de derinlemesine ele alındı.

Niğde İl Müftüsü Osman Ayas, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın temasının Hz. Peygamberi anmak değil, onu daha iyi anlamak olduğunu belirterek, "Bugün dünyanın her yerinde insanlığın Hz. Peygamber'i anlamaya her zamankinden daha çok ihtiyacı var," dedi. Ayrıca, Müslümanların karşı karşıya olduğu zorluklara dikkat çeken Ayas, "Cahiliye döneminde yaşanan insanlık dışı uygulamaların İslam'ın rehberliğiyle sona erdiğini" vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Niğde'de Silajlık Mısır Üretimi Programı Tamamlandı
Niğde'de Üreticilere 660 Milyon TL Tarımsal Destek Verildi
Niğde'de Uyuşturucuya Karşı Bilgilendirme Faaliyetleri

Niğde Haberleri

Film Sahnesi Gerçek Oldu, Deney Yapan Öğrenciler Yaralandı
Niğde’de 193 Projenin Yapımı Sürüyor
Yenidoğan Bebeklerin İlk Hediyeleri Niğde Belediyesi’nden
Kapısı Açık Seyreden Okul Servisine Para Cezası
73 Yaşında Mesane Tümöründen Kurtuldu