Niğde’de Okul Kantinlerine Sıkı Denetim

Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, okulların açılmasıyla birlikte kantin denetimlerini sıklaştırdı.

Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, okulların açılmasıyla birlikte kantin denetimlerini sıklaştırdı.

Öğrencilerin daha hijyenik şartlarda daha sağlıklı ürünlerle buluşmasının amaçlandığı denetimlerde, belirlenen eksiklerin giderilmesi konusunda kantin yetkilileri uyarıldı. 2024 - 2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından, Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler de okullarda, öğrencilerin sağlığını tehdit edebilecek olumsuzlukların ortadan kaldırılması amacıyla kantinlere yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Kent merkezindeki okulların kantinlerinde yapılan denetimlerde satış yapılan gıda maddelerinin sağlıklı olup olmadığı, gıda ürünlerinin satıldığı kantinlerin ve görevlilerin hijyen kuralarına uyup uymadıkları, fiyat etiketleri ve gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri tek tek kontrol edildi. Yapılan kontrollerde ayrıca, kantin açma ve çalışma ruhsatları, gıda üretim ya da satış sertifikası, kantin çalışanlarının sağlık karneleri ve diğer resmi evrak denetimleri de gerçekleştirildi. Ekipler; bu konularla ilgili eksikleri bulunan kantin yöneticilerini, eksiklerin bir an önce giderilmesi konusunda uyardı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; okul kantinlerine yönelik yapılan denetimlere ilişkin yaptığı açıklamada, öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla yapılan kontrollerin artarak devam edeceğini belirtti. Yapılan denetimlerde ürünlerin son kullanma tarihi, fiyat etiketleri, kantin çalışanlarının sağlık kuruluşlarından alması gereken evrakların kontrol edildiğini vurgulayan Başkan Özdemir; "Denetimlerde ayrıca kantinlerde satışı yasaklanan ürünlerin satılıp satılmadığı ve hijyen şartlarına yönelik kontroller de yapılıyor. Eksik evrakı olan kantin işletmelerine resmi tebligat yapılarak, yasal süresi içinde eksiklerinin giderilmesi isteniyor" dedi.

Başkan Özdemir; geleceğimizin teminatı olan çocukların ve gençlerin daha sağlıklı şartlarda eğitim almalarına yönelik her türlü tedbiri almaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Niğde Haberleri

Başkan Özdemir’den Yeni Eğitim Yılı Mesajı
Cumhuriyetin 101. Yılı İçin 101 Dağcı Aladağlar Zirvesi’ne Çıkacak
Rektör Uslu'dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı
Niğde'de 100. Yıl Bulvarı Trafiğe Açıldı
Niğde'de İlk Kornea Nakli Başarıyla Gerçekleştirildi