Niğde’de Hastanede Şok Dalga Tedavisi Başladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ekstrakorporeal Şok Dalga (ESWT) tedavisi başladı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ekstrakorporeal Şok Dalga (ESWT) tedavisi başladı.

Hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada; "Hastanemizde Ekstrakorporeal Şok Dalga (ESWT) tedavisine başlanmıştır. Hastanemizde ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy) vücut dışında oluşturulan güçlü ses dalgalarının bir başlık yardımıyla vücudun istenilen bir bölgesinde odaklanmasına dayanan tedavi yöntemidir" ifadelerine yer verildi. Şok dalga tedavisinin kullanıldığı durumların ise topuk dikeni, tenisçi dirseği, golfçu dirseği, plantar fasiit, kalsifik omuz tendiniti, aşil tendiniti olarak belirtilen açıklamada uygulamanın haftada 1 kez olmak üzere toplam 3-5 seans olduğu ifade edildi. ESWT'nin hasarlı bölgede yeni doku hücrelerin oluşturulmasını sağlayarak etki gösterdiği, uygulama sonrası günler, haftalar içerisinde aşamalı bir iyileşme süreci beklendiği yapılan açıklamada yer aldı.

Hastaya ameliyatsız tedavi imkânı sunan tedavi yönteminin birçok hastanın neredeyse ilk seanstan sonra iyileşme hissedebileceği, bu tür şikâyetleri olan hastaların FTR Polikliniğine MHRS üzerinden randevu alarak başvurmaları gerektiği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Niğde'de Organize Sanayi Bölgesi Yatırımları Değerlendirildi

Niğde Haberleri

Niğde Polisi Vatandaşları Bilgilendirdi
Niğde Turizm Master Planı Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Nöhü Akademisyenlerinin Projesine ’mükemmeliyet Mührü’
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne İkinci ’mükemmeliyet Mührü’
Nöhü The Disiplinler Arası Bilim Sıralaması’nda Dünyada İlk 500’de