Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü Coşku ve Saygıyla Kutlandı

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü, yürüyüş ve törenlerle coşkuyla kutlandı.

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü, çeşitli etkinliklerle ve coşkulu bir şekilde kutlandı. Etkinlikler, "Kahramanlarla Yürüyoruz" sloganı altında gerçekleştirilen yürüyüşle başladı. Derbent Kavşağı'nda toplanan protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, mehter takımının eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk büstüne çelenk sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan Niğde Valisi Cahit Çelik, gazilerin kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu vurguladı.

Vali Çelik, konuşmasında, "19 Eylül Gaziler Günü, milletimizin aziz gazilerimize olan minnet ve şükran duygularının ifadesidir. Türk milleti, tarihi boyunca sayısız zorluğu aşmış ve bağımsızlığına olan inancıyla her zaman dimdik ayakta kalmayı başarmıştır. Bu başarıda şüphesiz cephelerde çarpışan kahramanlarımızın, gazilerimizin ve şehitlerimizin payı büyüktür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'gazi' unvanının verildiği bu anlamlı günde tüm gazilerimize olan borcumuzu bir kez daha hatırlıyor ve onların kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Sizler, vatan sevgisinin ve fedakârlığın en büyük sembollerinden birisiniz. Sizlerin cesareti ve inancı sayesinde bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız bir şekilde yaşamaya devam ediyoruz. Sizlerin gösterdiği fedakârlıklar asla unutulmayacak, devletimiz ve milletimiz sizlere olan vefa borcunu daima yerine getirecektir" ifadelerine yer verdi.

"Gazilerimizin hatıralarını yaşatmaya çalışıyoruz"

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi Başkanı Hasan İpek ise yaptığı konuşmada, "Bugün Atatürk'e mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verilişinin 103. yıl dönümünde kahraman gazilerimizi anmak, onlara şükran duygularımızı ifade etmek için toplanmış bulunuyoruz. Gaziler Günü vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin dirliği için canını hiçe sayarak savaşmış, mücadele etmiş, gazi unvanını almış kahramanlarımızı onurlandırdığımız bir gündür. Bizler nice zaferler gören, bağımsızlığı ve istiklali için vatanını topyekûn koruyan, Trablusgarp'ta, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta ve hatta Galiçya'da kanıyla vatan toprağını süsleyen bir ecdadın torunları olarak yaşayan gazilerimizi onurlandırmak, ebediyete göçmüş gazilerimizi yâd etmek için buradayız. Bugün sadece gazilerimize olan minnetimizi dile getirmekle kalmıyor, aynı zamanda onların hatıralarını yaşatıyor yeni nesillere bu kahramanlık hikayelerini aktarıyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından "Kahramanlar Sahada Kalbimiz Onlarla" etkinliği düzenlendi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Niğde Deneyap Teknoloji Atölyesinde 5. Eğitim Dönemi Heyecanı
Vali Çelik’ten 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı
Başkan Özdemir: "Vefa Borcumuzu Ne Yapsak Ödeyemeyiz"

Niğde Haberleri

Niğde Deneyap Teknoloji Atölyesinde 5. Eğitim Dönemi Heyecanı
Vali Çelik’ten 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı
Başkan Özdemir: "Vefa Borcumuzu Ne Yapsak Ödeyemeyiz"
Niğde’de İki Otomobil Çarpıştı: 1 Yaralı
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde Proje Bilgilendirmesi