Niğde'de 17. Ahilik Kültürü Haftası Coşkuyla Kutlandı

Niğde’de 17. Ahilik Kültürü Haftası, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı. Törende, temsili şed kuşatma töreni yapıldı, yılın ahisi, kalfası ve çırağı ödüllendirildi.

Niğde’de 17. Ahilik Kültürü Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Niğde Valisi Cahit Çelik, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Belediye Başkan Vekili Bülent Küçüktuna, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil ve birçok protokol üyesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte, temsili şed kuşatma töreni de gerçekleştirildi.

Niğde Valisi Cahit Çelik, konuşmasında Ahilik kültürünün toplumsal dayanışma, sosyal adalet, dürüstlük ve kardeşlik ilkeleriyle toplumda derin izler bıraktığını belirtti. Çelik, "Ahilik, sadece ekonomik bir sistem değil, aynı zamanda toplumumuzun sosyal ve ahlaki yapısını şekillendiren bir hayat felsefesidir" dedi. Belediye Başkan Vekili Bülent Küçüktuna ise Ahilik kültürünün sekiz asırlık bir geçmişi olduğunu ve bu değerlerin ticaret hayatında önemli bir rehber olduğunu vurguladı.

Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil, ahiliğin geçmişte olduğu gibi bugün de sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan ülkeye katkı sağladığını belirtti.

Törende, yılın ahisi seçilen Mehmet Bur'a Niğde Valisi tarafından kaftan giydirildi, yılın kalfası Gürkan Arıkan ve yılın çırağı Kürşat Kaan Taşkesen'e plaket takdim edildi. Etkinlik sonunda Niğde Belediyesi mehteran takımının konseri ve ikramlarla kutlamalar son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü'nden Vatandaşlara Uyarılar
Niğde, Öğrenciler İçin Sosyal ve Huzurlu Bir Şehir
Niğde'de TYP Kapsamında Okullara 200 Personel Alımı Yapılacak

Niğde Haberleri

Niğde’de 35 Kişiye Baklagil Yem Bitkileri Kursu Verildi
Niğde’de Tarımsal Üretim Planlaması Ve Yeni Destekleme Modeli Anlatıldı
Uzmanından Okula Yeni Başlayan Çocukların Ailelerine Altın Öneriler
Basra Körfezi’ne Uzanan Büyük Demir Yolu Projesi Vali Çelik’in Kitabında Anlatıldı
Niğde’de Sahipsiz Köpeğin Saldırdığı Kadın Ağır Yaralandı