Niğde İnme Merkezi, Zamanında Müdahalelerle Hastaları Hayata Bağlıyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bulunan İnme Merkezi, beyin damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle inme (felç) geçiren hastalara zamanında müdahale ederek hayat kurtarıyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'nin yeni kurulan İnme Merkezi, beyin damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle felç geçiren hastalara müdahale ederek onları hayata döndürüyor.

Merkeze, çevre illerden de hasta sevk ediliyor. Son olarak, doğum sonrası ani gelişen sol kol ve bacak felci şikayetiyle Nevşehir'den gelen Ebru T., merkezde yapılan başarılı bir anjiyo ve pıhtı çıkarma işlemi sonrası sağlığına kavuştu.

Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Doğan, merkezin 7/24 esasına göre çalıştığını ve büyük damar tıkanıklıklarında endovasküler tedavi ve damardan pıhtı eritici yöntemlerle 47 hastayı hayata bağladıklarını belirtti. İnme Merkezi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay, inmenin acil müdahale gerektiren bir hastalık olduğunu, ilk 6 saatte müdahalenin kritik olduğunu vurguladı ve "Erken müdahale, tedavi başarısını artırır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Niğde'de 2 Bin Yıllık Su Kemerleri Gün Yüzüne Çıkarılıyor
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ne 'Üstün Başarı Belgesi' Verildi
Niğde’de Kent Ormanı’na Modern Aydınlatma Sistemi

Niğde Haberleri

Niğde’de Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı
Niğde'de 2 Bin Yıllık Su Kemerleri Gün Yüzüne Çıkarılıyor
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ne 'Üstün Başarı Belgesi' Verildi
Vali Çelik’ten Ahilik Haftası Mesajı
Yeni Destekleme Modeliyle ÇKS'ye Kayıtlı Tüm Üreticilere Destek