Mut'ta 220 Bin Ton Zeytin Rekoltesi Bekleniyor

Mersin Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, bu yıl Mut ilçesinde 220 bin ton zeytin rekoltesi beklediklerini açıkladı.

Mersin'in Mut ilçesi, Türkiye'nin en önemli zeytin üretim bölgelerinden biri olarak bu yıl 220 bin ton zeytin rekoltesi bekliyor. Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, zeytin üretiminin ilçede çok eskiye dayandığını ve yaklaşık 12 milyon zeytin ağacına sahip olduklarını belirterek, ilçenin Türkiye’de ağaç varlığı bakımından ikinci sırada olduğunu söyledi.

Başkan Orhan, Mut’ta zeytin üretiminin her geçen yıl artış gösterdiğini ve bu yıl beklenen rekoltenin, ilçede yeni bir üretim rekoru olduğunu vurguladı. "Zeytin ağacı dikimi için İlçe Tarım Müdürlüğü dönemimde başlatılan kampanyalar ve hükümetimizin verdiği teşviklerle dikilen 10 milyon zeytin ağacı şimdi meyve vermeye başladı. 10 yıl sonra ilçemizde 500 bin ton rekolteyi görmeyi hedefliyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Mersin Osb Demiryolu İle Limana Bağlanacak
Karaman'da Alkol İle Başlayan Gece Cinayet İle Bitti
Karaman'da Ahilik Haftası Etkinlikleri

Mersin Haberleri

Başkan Seçer: "itfaiye Teşkilatımızla Gurur Duyuyorum"
Bozyazı’da Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Mersin’de Otobüste Darbedilen Yaşlı Çiftin Davası Sürüyor
Tarsus’ta Belediye Meclis Üyeleri ’kadına Yönelik Şiddet’ Konusunda Bilgilendirildi
Kadınlar, Tarsus Belediyesi İle Güçleniyor