Mersinli Yörük Çocukları TEKNOFEST'te

Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan Yörük çocukları, "Bir Çocuk Gelsin, Uçağa Dokunsun" projesi kapsamında Adana'da düzenlenen TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarına götürülerek yerli ve milli teknoloji ürünlerini yakından görmenin heyecanını yaşadı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde Yörük çadırlarında yaşayan çocuklar, "Bir Çocuk Gelsin, Uçağa Dokunsun" projesi çerçevesinde Adana'da düzenlenen TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarına katıldı. Erdemli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Yörük çocukları yerli ve milli teknoloji ürünlerini yakından görmenin mutluluğunu yaşadı.

Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük'ün eşlik ettiği çocuklar, Kızılelma, Akıncı, Hürkuş ve SOLOTÜRK gibi gelişmiş teknoloji ürünlerini yakından görme fırsatı buldu. Belediye Başkanı Mustafa Kara, bu tür etkinliklerin çocukların gelişimine önemli katkı sağladığını belirterek T3 Vakfı’na teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, TEKNOFEST’in öğrencilerin vizyonunu geliştireceğini ve milli teknoloji hamlesi kapsamında yapılan çalışmaların yerinde görülmesinin önemli olduğunu ifade etti. 2 binden fazla Yörük öğrencinin TEKNOFEST’e götürüleceği bilgisini paylaşarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Çocukların heyecanı gözlerine yansıdı

Çok heyecanlı olduğunu söyleyen öğrencilerden Sude Naz Kılbaş, "Hayalim yazılımcı olmak, TEKNOFEST'e gidip ülkemin icat ettiği teknolojik aletleri görmek için çok heyecanlıyım. Akıncı'yı, Kızılelma'yı gördüm. İnsansız hava araçlarını gördüm. Burası harika bir yer" ifadelerini kullandı.

Çok mutlu olduğunu kaydeden Celil Mert Yıldız, "TEKNOFEST'e geldim, çok mutluyum. İnsansız araçları gördüm, helikopterleri gördüm teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Öte yandan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarını Yörük çocukları 6 Ekim'e kadar ziyaret edecek.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Tarsus'ta Sulama Kanalına Düşen İnek İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
Tarsus’ta Narin Güran’ın İsmi Yeni Parkta Ölümsüzleştirildi
Seçer, Mercan Bilim Merkezi’nde Öğrencilerle Buluştu

Mersin Haberleri

Mersin’de Domates Serasında Korkutan Yangın
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin 5. Etabı Onaylandı
Tse Tetkik Heyeti, Mersin Büyükşehir Belediyesinin Uygulamalarını Yerinde İnceledi
Mersin’de Öğrencilerden Orman Temizliği
Msk, Karşıyaka Deplasmanından Mağlubiyetle Döndü