Mersin'de Tefeci Çetesine Darbe

Mersin'de, polisin gerçekleştirdiği operasyonda tefecilik yaparak 21 milyon 354 bin TL haksız kazanç sağlayan bir çete çökertildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tefecilik yaparak haksız kazanç elde eden bir çeteyi çökertti. Polisin çalışmaları sonucu, 37 kişiden yüksek faizle para vererek 21 milyon 354 bin TL haksız kazanç sağlayan şebeke belirlendi. Teknik ve fiziki takiplerin ardından, polis ekipleri Tarsus ve Silifke ilçelerinde şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonlarda 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 70 bin TL nakit para, USB bellekler, tapu çıktıları, kuru sıkı tabanca, silah mühimmatları, borçlu bilgilerini içeren ajanda, icra dosyaları, çek yaprakları, sahte parfümler, borçlu listeleri, başkalarına ait kredi kartları ve boş senetler ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 7 şüpheli adli kontrol şartıyla, 1 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

İran’ın İsrail’e Attığı Füzeler Mersin Sahillerinden İzlendi
Mersin'de Uyuşturucu Operasyonu
Mersin Tarsus'ta Elektrikli Bisiklet Kazası

Mersin Haberleri

Mersin’de Domates Serasında Korkutan Yangın
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin 5. Etabı Onaylandı
Tse Tetkik Heyeti, Mersin Büyükşehir Belediyesinin Uygulamalarını Yerinde İnceledi
Mersin’de Öğrencilerden Orman Temizliği
Msk, Karşıyaka Deplasmanından Mağlubiyetle Döndü