Medikal Malzeme Üretimine Verilen Destekler İthalatı Azaltacak

Mevlana Kalkınma Ajansı, ithal edilen temassız ateş ölçer, maskelerde kullanılan solunum ventili, motorlu acil ve yoğun bakım karyolası üretimine verdiği destekle yerli üretimi özendiriyor-

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), temassız ateş ölçer, maskelerde kullanılan solunum ventili, motorlu acil ve yoğun bakım karyolası üretimi projelerine verdiği destekle sektörde ithalatın önüne geçilmesine katkı sağlıyor.

MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, AA muhabirine, "Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı" kapsamında destek almaya hak kazanan projelerin belirlendiğini söyledi.

Türkiye'nin Kovid-19 salgını ile mücadelesine ve salgının kontrol altına alınmasına katkı sağlamak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca ilan edilen destek programlarının hayata geçtiğine işaret eden Bostancı, şöyle konuştu:

"Bu doğrultuda, temassız ateş ölçer, filtreli N95 gibi maskelerde kullanılan solunum ventili ve modüler motorlu acil ve yoğun bakım karyolası üretimine yönelik projeler ile gıda arzı ve güvenliğine yönelik tarımsal faaliyetlerin sürdürülmesiyle ilgili projeler destek almaya hak kazandı. Destek almaya hak kazanan 7 projeye ajans tarafından yaklaşık 7 milyon lira mali destek sağlanacak. Salgının önlenmesi, sosyoekonomik etkilerinin hafifletilmesi noktasında verilen mücadeleye destek olmak amacıyla ilan ettiğimiz programımızı tamamladık."

- "Medikal ürünler ihracatıyla ekonomiye katkı sağlayacak"

Bostancı, programı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile koordineli yürüttüklerine işaret ederek, ajansa 94 proje başvurusunun yapıldığını bildirdi.

Kovid-19 salgını ile mücadelede önemi artan temassız ateş ölçer ile solunum ventili ve yoğun bakım yatakları imalatının Konya'da üretilmesinin önemini vurgulayan Bostancı, şunları kaydetti:

"Temassız ateş ölçer, maskelerde kullanılan solunum ventili, motorlu acil ve yoğun bakım karyolası üretimi hem ülkemizde salgınla mücadelede kullanılacak hem de ihracatla ülke ve bölge ekonomimize katma değer sağlayacaktır. Ajans olarak, en kısa sürede hayata geçirilecek olan projelerle bölgemizin öz dinamikleri olan sanayi üretimi ile tarımsal faaliyetlerinin sürmesini hedefledik. Uygulanacak projelerin, gerek bölgemizin ve gerekse de ülkemizin salgınla mücadelesine ve üretimine katkı sunması temenni ediyorum. Yurt dışından ithal edilen ürünlerin ülkemizde üretimini temin ettik. Bu sayede hem istihdam hem de cari açığın azaltılmasına katkı sağladık."

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Konya Haberleri

Konya Ereğli'de Buzlanma Nedeniyle Otomobil Takla Attı
Recep Uçar: “bu Kadar Emek Harcadığımız Maçın Son Dakikada Bu Kadar Basit Gitmesi İnanın Yazık”
Rıza Çalımbay: "kazandığımız 1 Puan İçin Mutluyuz"
Konyaspor ve Hatayspor 1-1 Berabere Kaldı
Konya’da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama