Lübnan'dan Kaçan Yaklaşık 1000 Kişi Mersin Taşucu Limanı'na Ulaştı

İsrail'in Lübnan'a saldırıları sonrası, farklı ülkelerden yaklaşık bin kişi Mersin'deki Taşucu Limanı'na ulaştı.

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının ardından, Lübnan’da yaşayan çeşitli ülkelerin vatandaşları Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı’na gelmeye devam ediyor. Havayolu kapalı olduğu için deniz yoluyla tahliye edilen yolcular, Türkiye'ye ulaşıp buradan ülkelerine dönüyorlar. Daha önce iki gemiyle çok sayıda kişi Türkiye'ye tahliye edilmişken, bugün ise aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 320 kişiyi taşıyan bir gemi daha Taşucu Limanı'na yanaştı.

Savaştan kaçan yolcular, yaşadıkları korku dolu anları anlatarak, Lübnan'daki zor şartlardan kurtuldukları için Türkiye'ye teşekkür ettiler. Gülsüm Sak, Beyrut’ta ikamet ederken patlamaların dehşetini yaşadıklarını belirtti ve şunları söyledi: "Özellikle çocuklarımız çok korktu. Bombaları gördük, çok korktuk ve ülkemize geri dönmek zorunda kaldık."

Çalışmak için Lübnan’a giden ve savaştan sonra dönmek zorunda kalan Baki Çidem ise, "Her yerde bombalar patlıyordu. Otelimizin yanında bile bombalar patladı. Yaşananlar, televizyonlarda görüldüğünden çok daha korkunçtu. İki ülkenin savaşında ölmek istemedim, kendi ülkemde ölmek isterim," diyerek yaşadığı korkuyu dile getirdi.

Pasaport işlemlerinin ardından Avrupa ülkelerine gitmeye hazırlanan yabancı uyruklu yolcular, Türkiye’ye teşekkür ederek tahliye süreçleriyle ilgili memnuniyetlerini ifade ettiler.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Bozyazı Kaymakamı Topsakaloğlu'ndan Yaşlılara Anlamlı Ziyaret
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ORKOD Uygulaması ile Orman Ürünlerini Takip Edecek
Hatayspor, Trabzonspor Maçı Hazırlıklarını Çift Kale Maç ile Sürdürüyor

Mersin Haberleri

Mersin’de Domates Serasında Korkutan Yangın
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin 5. Etabı Onaylandı
Tse Tetkik Heyeti, Mersin Büyükşehir Belediyesinin Uygulamalarını Yerinde İnceledi
Mersin’de Öğrencilerden Orman Temizliği
Msk, Karşıyaka Deplasmanından Mağlubiyetle Döndü