Kore Kültür Gününde Karaman'dan Kardeşlik Vurgusu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Kore Kültür Merkezi işbirliği ile 'Kore Kültür Günü’ düzenlendi.

 “Ode to My Father” adlı Kore filminin gösterimi ile başlayan etkinlikler, “Kore-Türkiye İlişkileri” ve “Kore’de Eğitim ve Korece Tanıtım” seminerleri ile devam etti.

"Türkiye, Kardeş Ülke"

Seminer programında sahneye ilk gelen Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong-Woo Cho Kore’nin kısa tarihi, sanatı, ekonomik ve politik özellikleri ile uluslararası ilişkilerine dair bilgiler verdi. Kore Savaşı zamanında kendilerine yardım eden Türkiye’yi kan kardeş olarak gördüklerini belirten Cho, Güney Kore'nin Busan şehrinde Birleşmiş Milletler Anıtsal Mezarlığında 462 Türk askerinin kabrinin bulunduğunu ifade etti. Ülkesinde 39’u devlet, 174’ü özel olmak üzere 213 üniversitenin bulunduğuna dikkat çeken Cho, Kore Hükümeti Burs Programı kapsamında öğrencilere sağlanan burs imkanı ve burs başvuru koşullarını anlattı.

Dong-Woo Cho’nun ardından sahneye gelen Kore Kültür Merkezi Temsilcisi Yoo Seo Han ise Kore’de Eğitim ve Korece Tanıtım adlı seminerini verdi. 10 ünlü ve 14 ünsüz olmak üzere toplam 24 harften oluşan günümüz Kore alfabesinin 1443 yılında Kral Büyük Sejony tarafından oluşturulduğunu ifade eden Han, "Bu 24 harf ile 8.800 ile 10.000 arası ses yazılabilir." dedi. Ünlü harflerin gök, yer ve insan şeklinden, ünsüz harflerin ise dudak, dil ve ses kirişlerinin şeklinden meydana geldiğini dile getiren Han, alfabelerindeki harfler ve çeşitli Türk isimlerinin yazılışlarının örneklerini sunarak seminerini tamamladı.

Seminerlerin ardından ‘Kore Geleneksel Kıyafet Deneyimi ve Fotoğraf Çekimi’ ile devam eden Kore Kültür Günü etkinlikleri, Kore Geleneksel Müzik ve Dans Gösterisi ile sona erdi.

İki Aşığın Hikayesi

KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirilen 'Kore Geleneksel Müzik ve Dans Gösterisi'ne Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong-Woo Cho, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Oktay ve Prof. Dr. Birol Üner, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Kore ve Kıbrıs gazileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Bir içki evinin sahibinin kızı ile bir asilzadenin aşkını konu edinen gösteride geleneksel kıyafetlerle seyirci karşısına çıkan Koreli sanatçılar, hiyerarşik bir toplum yapısının var olduğu Joseon Hanedanlığı döneminde bu iki aşığın hiyerarşik engellerin üstesinden nasıl geldiklerini sahnelediler.

Kore Gazisi Süleyman Öztürk’ün de şiir okuduğu etkinlik, hediye takdimlerinin  ardından sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Karaman Haberleri

Karaman’da Otomobil Römork Ve Bariyerlere Çarptı: 4 Yaralı
Karaman’da Kağıt Toplayıcının Öldüğü Kazanın Görüntüsü Ortaya Çıktı
Kontrolden Çıkan Motosiklet Ağaçlara Çarparak Savruldu: 2 Yaralı
Türkiye’nin Elma Deposunda Son Hasat Yapılıyor
Karaman’da Kadın Giyimin Yeni Adresi Halk’a Mağazaları