KONYARAY Banliyö Hattı İle Yeni Bir Soluk

Konya’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilecek olan KONYARAY Banliyö Hattı, 19,7 kilometrelik uzunluğu ile şehir içi ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 19,7 kilometrelik KONYARAY Banliyö Hattı'nda devam eden çalışmaları değerlendirdi. Başkan Altay, Konya’nın raylı sistem altyapısını güçlendirmek amacıyla yoğun bir şekilde çalışıldığını belirterek, hattın Pınarbaşı'ndan başlayarak balast döküm ve ray döşeme işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Ayrıca, şehir içi kazı ve dolgu çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Altay, 2025 yılı ortasında inşaat sürecini bitirip, 2026 yılı sonunda hattın faaliyete geçmesini hedeflediklerini açıkladı.

KONYARAY'ın, Meram Gar’dan başlayarak sanayi bölgeleri ve Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar geniş bir alanda vatandaşların ulaşımını kolaylaştıracağını ifade eden Altay, projeye verdikleri destekten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ve TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt’a da teşekkür eden Altay, çalışmalarda emeği geçen tüm ekiplere minnettar olduklarını belirtti.

Proje, tamamlandığında Konya’nın ulaşım altyapısına önemli katkı sağlayacak ve şehir içi ulaşımı kolaylaştıracak.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Konya Ereğli'de İşçi Servisi ile Otomobil Çarpıştı
Ereğli'de Son Bir Ayda 58 Yaralamalı Trafik Kazası
Konya Kulu'da Trafik Kazası

Konya Haberleri

Diyarbakır’da 9 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasının Sanıkları Konya’da Hakim Karşısında
Otomobil Sulama Kanalına Uçtu: 3 Yaralı
“ilk Adım Ebe Gebe Okulu” Türkiye’ye Örnek Oldu
Konya’daki Cinayette Gözaltı Sayısı 9’a Yükseldi
Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi Tantavi’de Açıldı