Konyalı Bisikletseverlerden Bisiklet Yolu İşgaline Farkındalık Çalışması

Konyalı Bisikletseverler Bisiklet Yolunu İşgal Eden Araçların Üzerini Mavi Brandayla Kapladı

Türkiye'nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip şehri olan Konya'da, bisikletseverler "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında farkındalık etkinliği düzenledi. Şehir merkezindeki bisiklet yollarına park eden araçların üzerini bisiklet logolu mavi brandalarla kaplayarak, bisiklet yollarının işgal edilmemesi gerektiğine dikkat çektiler.

Etkinliğe katılan bisiklet kullanıcısı Haluk Ay, 10 yıldır aktif olarak bisiklet sürdüğünü belirterek, 635 kilometrelik bisiklet yolu ağına sahip bir şehirde bisiklet yollarının araçlarca işgal edilmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi. Ay, "Konya Büyükşehir Belediyesi bisiklet kullanımını destekleyici projeler geliştiriyor ancak trafikte bisikletliye saygı konusunda eksiklikler var. Sürücülerden, bisiklet yollarını boş bırakmalarını ve bisikletlilere saygı göstermelerini istiyoruz" dedi.

Bir diğer bisiklet kullanıcısı İsmail Berat Tanoğlu, bisiklet yollarının araçlar tarafından işgal edilmesinin ciddi kazalara yol açabileceğini belirterek, farkındalık çalışmasının olumlu sonuçlar doğurmasını temenni etti. Yakup Özyurt ise sürücülerin bu tür etkinliklerle bilinçlenmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Uzun yıllardır bisiklet kullanan Elzem Arıkan da bisiklet yollarının yalnızca araçlar değil, yayalar tarafından da işgal edildiğini ifade ederek, bu konuda farkındalık yaratmanın önemine dikkat çekti.

Bu etkinlik, trafikte bisiklet kullanıcılarına saygının artırılması ve bisiklet yollarının amacına uygun kullanılması için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

"Bisiklet Konya'yı sever, Konyalı da bisikleti sever"

Ahmet Kaan Alp ise farkındalık oluşması adına hayata geçirilen projenin çok güzel olduğunu ifade ederek, "Konya 7'den 77'ye değil belki beşikten mezara kadar bisiklete binen bir şehir olduğu için eminim ki bu duyarlılık toplumda ciddi boyutlara ulaşacaktır. Geçmiş günümüze bu konuda hep hassas olduk, hep bisiklet üzerindeydik. Bisiklet Konya'yı sever Konyalı da bisikleti sever. Toplum aslında anlayışlı sadece trafik yoğun olduğu için birbirimize tahammülümüz azaldı. Ama birbirimize saygı duydukça, gülümsedikçe sorunlar çözülecek diye inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Araçlarına bisiklet logolu mavi branda örtülen araç sürücüleri de bundan sonra bisiklet yolları konusunda daha dikkatli olacaklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Bozkır'da Emekli Din Görevlilerine Plaket Takdimi
Beyşehir'de Üreticilere Yeni Tarım Destek Modeli Anlatıldı
Konya Kulu'da 5 Bin Dekarda Mısır Hasadı Başladı

Konya Haberleri

Bozkır'da Emekli Din Görevlilerine Plaket Takdimi
Konya Kulu'da Uyuşturucu Operasyonu
Seydişehir'de Genç Sağlık Çalışanı Kalp Krizi Geçirdi
Beyşehir'de Üreticilere Yeni Tarım Destek Modeli Anlatıldı
Konya Kulu'da 5 Bin Dekarda Mısır Hasadı Başladı