Konya'dan 2024'ün İlk 9 Ayında 2,6 Milyar Dolar İhracat Rekoru

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, 2024 yılının Ocak-Eylül döneminde Konya'nın 2 milyar 608 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek tüm zamanların en yüksek ihracat rakamına ulaştığını açıkladı.

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat verilerini değerlendirerek, Konya'nın bu yılın Ocak-Eylül döneminde tarihi bir ihracat rekoru kırdığını açıkladı. Konyalı sanayicilerin ihracatı yüzde 6,1 oranında artırarak 2 milyar 608 milyon dolara ulaştırdığını belirten Büyükeğen, bu rakamın tüm zamanların en yüksek Ocak-Eylül dönemi ihracat rakamı olduğunu vurguladı.

Başkan Büyükeğen, Konya'nın Türkiye’nin önemli sanayi üretim merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "İhracatta yakaladığımız bu başarı ivmesiyle yıl sonunda yeni bir rekor kıracağımıza inanıyoruz. Bu başarıyı sağlayan tüm sanayicilerimize ve emek veren çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İhracatta liderlik otomotiv endüstrisinde

İhracatın sektörel bazdaki değişimi hakkında da bilgiler veren Başkan Büyükeğen, Konya'nın en fazla ihracat yaptığı ilk üç sektörün sırasıyla otomotiv endüstrisi, makine ve aksamları sektörü ile hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörü olduğunu söyledi. Otomotiv endüstrisi sektörünün bu dönemde 663 milyon 125 bin dolar ile Konya'nın ihracat lideri olduğu bilgisini paylaşan Büyükeğen, "İkinci sırada yer alan makine ve aksamları sektörümüz 631 milyon 511 bin dolar, üçüncü sırada yer alan hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörümüz de 293 milyon 439 bin dolar ihracat gerçekleştirdiler. Ayrıca ihracatımızın dördüncü sırasında iklimlendirme sanayi yer alırken, beşinci sırada da demir ve demir dışı metaller sektörü yer aldı" ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükeğen, KSO olarak şehrin ihracatını artırmak ve yeni pazarlara açılmasını desteklemek için düzenledikleri ikili iş görüşmeleri, yurtdışı fuar gezileri, ihracat odaklı eğitimler ve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projeleri başta olmak üzere diğer projelere de devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Konya Kulu'da Trafik Kazası
Aileyi Güçlendiren Politikalar Uluslararası Boyutta Sürdürülecek
Kulu'da Şarampole Devrilen Tırın Sürücüsü Yaralandı

Konya Haberleri

Diyarbakır’da 9 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasının Sanıkları Konya’da Hakim Karşısında
Otomobil Sulama Kanalına Uçtu: 3 Yaralı
“ilk Adım Ebe Gebe Okulu” Türkiye’ye Örnek Oldu
Konya’daki Cinayette Gözaltı Sayısı 9’a Yükseldi
Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi Tantavi’de Açıldı