Konya'da Üniversite Öğrencilerine İlk 10 Gün Ücretsiz Toplu Ulaşım İmkanı

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim döneminde üniversite öğrencilerine ilk 10 gün ücretsiz toplu ulaşım imkanı sunuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın 5 üniversitesi ve 130 bini aşkın üniversite öğrencisiyle Türkiye'nin önde gelen öğrenci şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. 2024-2025 eğitim döneminde Konya'yı tercih eden binlerce yeni öğrencinin şehre gelmesinden mutluluk duyduklarını ifade eden Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilere yönelik birçok kolaylık sağladıklarını belirtti.

Bu kolaylıkların başında, yeni gelen üniversite öğrencilerine sunulan ilk 10 gün ücretsiz toplu ulaşım hizmeti geliyor. Başkan Altay, "Öğrenciler, üniversitelerinden aldıkları öğrenci kartlarını toplu ulaşımda ilk kullandıkları andan itibaren 10 gün süreyle ücretsiz otobüs ve tramvay hizmetinden faydalanabiliyorlar" dedi. Ücretsiz süre dolduğunda ise öğrenciler indirimli tarifelerle toplu ulaşımdan yararlanmaya devam edebilecekler.

Altay, "Konya’yı tercih eden gençlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konya, Öğrenciler İçin En Uygun Toplu Ulaşım Fiyatlarına Sahip Büyükşehir

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, toplu ulaşım hizmetlerinin Türkiye’deki büyükşehirler arasında en uygun fiyatlarla sunulduğunu vurguladı. Başkan Altay, öğrencilerin hem ulaşım maliyetlerini düşürmek hem de hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, yeni eğitim döneminde tüm üniversite öğrencilerine başarılar diledi.

Toplu ulaşım hizmetlerine erişim sağlayan KONYAKART sisteminde, aktarma hatlarında 60 dakika içinde yapılacak ikinci ve ilave seyahatlerin ücretsiz olduğunu, diğer hatlarda ise ikinci seyahatin yüzde 40 indirimli olduğunu belirtti. Konya’daki toplu ulaşım hizmetleri hakkında daha fazla bilgiye atus.konya.bel.tr adresinden veya Konya Mobil Uygulaması üzerinden erişilebiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Konya'da 8.3 Milyon Dekar Mera Alanında Islah Çalışmaları Sürüyor
Dolandırıcıların Hedefi Üniversite Öğrencileri
Tff 3. Lig: 1922 Konyaspor: 0 - Pazarspor: 0

Konya Haberleri

Mevka’dan 36 Firmaya Kurumsal, Yeşil Ve Dijital Dönüşüm Desteği
Konya'da 8.3 Milyon Dekar Mera Alanında Islah Çalışmaları Sürüyor
Dolandırıcıların Hedefi Üniversite Öğrencileri
Tff 3. Lig: 1922 Konyaspor: 0 - Pazarspor: 0
Konyaspor’da Trabzonspor Maçı Hazırlıkları Başladı